Barbatul din Constanta a fost ucis din cauza banilor, nu dupa o cearta cu iubitul. Declaratia facuta de principalul suspect

03-11-2014 06:04


Principalul suspect in cazul crimei odioase din Constanta, un tanar de 26 de ani, a fost arestat. Eduard Stan a recunoscut ca si-a injunghiat mortal prietenul, un barbat de 39 de ani, homosexual, infectat cu HIV.

A sustinut ca si-a pierdut cumpatul cand victima i-a cerut de zece ori mai multi bani decat i-ar fi imprumutat. De altfel, barbatul ucis imprumuta bani cu camata, ocupatie care i-a adus moartea.

Eduard Stan are 26 de ani si este absolvent al unei facultati particulare din Constanta. Era steward pe platforme de foraj marin, iar cei care il cunosc spun ca nu s-ar fi plans ca ar fi avut probleme cu banii. Edi le-a povestit anchetatorilor ca a imprumutat de la Iustin o mie de euro, iar acesta i-a cerut inapoi suma inzecit, cu dobanzi de genul celor practicate de camatari. Iustin l-ar fi amenintat ca sa-i dea banii si acesta ar fi fost motivul pentru care cei doi s-au certat joi seara, in apartamentul dintr-un complex rezidential, de la marginea Constantei

"Anchetatorii au gasit in apartamentul in care a avut loc oribila crima un contract notarial prin care victima ii imprumuta lui eduard stan suma de 10.300 de euro. Acesta le-a declarat procurorilor ca el a primit doar o mie de euro restul sumei reprezentand dobanzile.

Cand procurorii i-au aratat acest contract, Edi a cedat si a recunoscut crima.

Victima obisnuia sa imprumute bani cu dobanzi mari. Chiar in luna iulie a acestui an, Judecatoria Constanta a decis executarea silita a unei femei in favoarea lui Iustin pentru suma totala de 5.600 euro.

La fel ca victima lui, Edi face parte din comunitatea gay, dar a sustinut in fara procurorilor ca nu avea o relatie cu Iustin. Acesta avea alaturi de 15 ani un alt barbat, caruia ii declara dragostea pe pagina lui de Facebook:

"Un om care este totul pentru mine, il respect iubesc si ii multumesc ca e alaturi de mine de 15 ani. Viata mea n-ar avea sens fara el."

Iubitul lui Iustin a fost primul suspect al anchetatorilor insa in momentul crimei era plecat pe un vas de croaziera, acolo unde lucreaza ca barman. De altfel, el este proprietarul apartamentului unde a avut loc oribila crima.

Duminica, Iustin a fost condus pe ultimul drum. Pe contul lui de Facebook, dar si pe al iubitului sau, prietenii au postat mesaje tulburatoare de condoleante:

"Imi e dor de tine si te rog hai la mine in vise si zi-mi ca esti bine. Adio!! Odineste-te in pace!"

VIDEO PROTVPLUS.RO