Bărbatul care și-a înjunghiat fosta soție într-o parcare ar fi fostul şef al Poliţiei Locale Oradea

Ultima actualizare: 13-01-2021 07:22

Atacul sângeros de la Oradea a fost surprins de camerele de supraveghere. Fostul director al Poliției Comunitare din oraș și-a lovit și înjunghiat fosta soție. Acum este arestat preventiv pentru 30 de zile.

Șocant este că mai mulți martori au văzut cum victima este bătută crunt, în parcarea blocului, într-un spațiu public, dar nu i-au sărit în ajutor. 

Scandalul a început în mașina femeii, în parcare. Când victima coboară și vrea să plece, fostul ei soț, cândva directorul Poliției Locale din Oradea, și actual polițist local o agresează chiar în fața unui taximetru. O lovește de mai multe ori, însă șoferul din taxi nu intervine. Dă cu spatele și pleacă, în timp ce victima țipă disperată după ajutor.

Locatar: „Am văzut taximetristul care a dat în spate, după aia a plecat. După aia am văzut pe cineva ieșind din casa scării."

Agresorul o fugărește pe femeie până când ajung în scara blocului, unde o lovește din nou, apoi se ridică și pleacă împleticit.

Revoltător este că nimeni nu intervine. Din parcare pleacă o mașină chiar pe lângă cei doi, iar un bărbat ieșit din bloc trece pe lângă femeia bătută și se îndepărtează în grabă.

Locatar: „Nu intervin din cauza fricii. S-au speriat, poate, au văzut că-s cu cuțit. S-a speriat lumea. Poate mulți nici nu au conștientizat, fiind și noapte. Depinde, acum, cum te lasă rațiunea: dacă poți să intervii, intervii."

Locatară: „Deci femeia poate că avea șanse să scape fără a fi agresată de soț. Poate că se tem dar, totuși, dacă fug doi-trei oameni, ar fi avut o șansă, să strige un „Ajutor!”. Poate l-ar fi speriat, poate și asta ar fi salvat-o."

Ioana Bugle, psiholog: „Atunci când are loc agresiunea, un incident între un bărbat și o femeie, de obicei, cei din jur, martorii, se gândesc că e vorba de un conflict în interiorul familiei. Pe de-o parte poate fi vorba de teamă pentru propria integritate fizică, poate fi vorba de teamă de a avea repercusiuni legislative, în sensul că pot să fie chemați ca martori, dacă se ajunge la proces."

Polițiștii l-au găsit pe agresor într-un bloc în construcție, unde individul și-a provocat mai multe răni. Acum este acuzat de tentativă de omor.

Gligor Sabău, prim-procuror adjunct Parchetul Județean Bihor„Astăzi, în baza probelor administrate în cauză, procurorul de caz a dispus, a propus luarea măsurii arestării preventive. Medicul, în supravegherea căruia s-a aflat până astăzi, și-a dat acordul pentru a putea fi externat."

Injunghiată de mai multe ori, femeia a fost operată de urgență, iar medicii au reușit să îi salveze viața.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO