Bărbatul care și-ar fi ucis părinții și bunica, prins cu ajutorul unui câine polițist. Cine este Răzvan Rentea

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Detalii şocante ies la iveală în cazul triplei crime din localitatea Apa, judeţul Satu Mare.

Suspectul principal este chiar fiul celor doi soţi, Gheorghe și Niculina Rentea, care ar putea fi pus sub acuzare pentru uciderea părinţilor şi a bunicii.

Răzvan Rentea, în vârstă de 35 de ani, a fost "identificat" de câinii criminalişti şi a fost reţinut de poliţişti chiar după înmormântarea celor trei victime - tatăl – Gheorghe Rentea (59 de ani), mama – Niculina Rentea (56 de ani) și bunica – Viorica Apan (80 de ani).

Câinele de urmă adus de anchetatori la locul crimei i-a dat mereu târcoale suspectului, în timpul cercetărilor. În imaginile filmate chiar în ziua descoperirii cadavrelor, se observă cum bărbatul urmăreşte cu privirea patrupedul şi nu pare să fie deloc în largul său.

Suspiciunea lui Labak, un câine de urmă în vârstă de zece ani, a venit ca o confirmare a bănuielilor poliţiştilor, rezultate în urma cercetărilor. După înmormântarea victimelor, oamenii legii l-au luat la întrebări pe bărbat. Suspectul susţine că nu are nicio legătură cu moartea bunicii şi a părinţilor săi.

În acest caz, poliţiştii au audiat, timp de patru zile, zeci de persoane. Localnicii au mărturisit că în tot acest timp, fiul victimelor a tot încercat să intre în casa în care a avut loc crima şi să se intereseze de mersul anchetei. Un împătimit al jocurilor de noroc, cu datorii mari, bărbatul este bănuit că şi-a jefuit familia, apoi i-a ucis pe cei trei.

"În baza probelor administrate până în prezent, declarațiilor martorilor, proceselor verbale de constatare, cercetările la fața locului, rezultatul unor probe științifice de la fața locului, ne-a făcut pe noi să emitem supoziția că inculpatul Rentea Răzvan Mircea este principalul suspect în cazul triplului asasinat din localitatea Apa. (...) Potrivit declarațiilor preliminare, acesta neagă săvârșirea faptelor", a spus procurorul Marius Iancu.

Deocamdată arma crimei nu a fost găsită. Suspectul a fost arestat preventiv.

Rentea a fost sergent major la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență

Răzvan Rentea a fost sergent major la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, dar în jurul anului 2012 a fost obligat să demisioneze după ce ar fi fost acuzat de anumite infracțiuni comise în timpul serviciului. Acesta ar fi încercat, mai apoi, să reintre în rândul pompierilor, în anul 2016, dar a picat testul psihologic, scrie presasm.ro.

În ceea ce privește motivul crimei, se pare că soții Rentea și fiul lor Răzvan nu ar fi ajuns la o înțelegere cu privire la un apartament pe care îl dețineau în centrul municipiului Satu Mare. Din cauza sumelor mari de bani pe care le-ar fi pierdut la aparatele de jocuri de noroc, acesta ar fi încercat să vândă apartamentul, iar părinții nu ar fi dorit să mai lase bani pe mâna lui. Motiv pentru care au încercat să valorifice ei apartamentul, astfel încât să nu fie vândut de către Răzvan Rentea.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO