Barbatul care a ucis un agent de paza din Capitala, pentru cativa lei si un mobil, a fost prins. Cum si-a planuit atacul

Ultima actualizare: 18-09-2015 07:51

Pentru cativa lei si un telefon mobil, un barbat de 46 de ani a fost omorat in bataie intr-o statie de microbuz din Capitala.

Era agent de paza si se oprise dupa serviciu sa manance la o terasa, acolo unde cel care l-a urmarit apoi si atacat, impartea inghetata clientilor. Insa, in spatele omului generos, s-a dovedit a fi un recidivist periculos care si-a petrecut 37 de ani din viata dupa gratii pentru fapte de violenta.

Mitea Amariei are 55 de ani si 37 din ei i-a petrecut dupa gratii. Doar 5 luni a stat in libertate iar acum va ajunge din nou la inchisoare pentru ca in noapte de 31 august l-ar fi atacat pe un barbat de 46 de ani din Capitala. l-a lasat pe om intr o balta de sange pe o banca. I-a furat telefonul mobil si geanta dupa care a fugit

Barbatul a fost gasit in coma intr-o statie de microbuz din cartierul Rahova, acolo unde fusese atacat cu brutalitate. Cu greu politistii au reusit sa-l identifice. In geanta furata avea doar 10 lei.

Dupa doua saptamani de agonie, victima s-a stins. Intre timp politistii au reusit sa puna cap la cap mai multe informatii si sa ajunga la principalul suspect.

Anchetatorii au aflat ca Mitea Amariei si-a ales victima de pe terasa unui fast food, acolo unde amandoi obisnuiau sa manance. Crezand ca are bani, a plecat in urmarirea lui si l-a atacat pe strada, profitand de faptul ca era noapte si nu era nimeni in preajma.

Cat timp a stat la terasa agresorul a impartit clientilor inghetata, probabil incerca sa para prietenos. In realitate insa el furase inghetata cu putin timp inainte si incerca sa scape de ea.

Martora: “Un rucsac de inghetata. Sigur era furata ca nu isi permitea el sa cumperte. Au gasit si un briceag si un cutit.”

Mitea Amariei este un individ deosebit de periculos, condamnat in repetate randuri pentru furt si fapte cu violenta. De fiecare data cand a ajuns in libertate nu a rezistat mai mult de cateva luni pana sa loveasca din nou.

La Vaslui, a intrat in casa peste un profesor de chimie.  L-a legat si l-a batut crunt pana cand a spus unde tine banii. Dupa ce l-a desfigurat in bataie, a plecat cu doua mii de lei, bijuterii si aparatura video.

Acum este acuzat de omor si, cel mai probabil, va fi condamnat pe viata.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO