Bărbat lovit pe trecerea de pietoni, în Brăila. Accidentul a fost filmat

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

În România, traversarea străzii pe trecerea de pietoni poate fi o aventură periculoasă, cu final tragic.

De la începutul anului, un om a murit la fiecare 4 zile pe zebră, iar statisticile sunt înfiorătoare: în fiecare zi, 2 pietoni au fost loviți când traversau strada regulamentar.

Un grav accident rutier, produs joi seară pe o stradă din Brăila, a fost surprins de o camera montată pe bordul unui autoturism.

Un bărbat de 48 de ani a fost izbit puternic de o mașină în timp ce traversa corect strada pe trecerea de pietoni.

Ca să scape cumva, inițial șoferul a declarat că pietonul traversa neregulamentar. Însă imaginile îl contrazic. După impact, la față locului a sosit o ambulanță care l-a transportat pe rănit la spital, cu numeroase leziuni.

Șoferul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă. Victima traversa strada pe zebră și mai avea doar câțiva pași până la trotuar când a fost lovit de mașină. A fost aruncat pe asfalt, iar ulterior a fost transportat la spital cu mai multe răni.

Polițiștii susțin că vina pentru accident o poartă șoferul mașinii, un bărbat de 20 de ani din Brăila care nu i-a acordat prioritate.

De la începutul anului, pe trecerile de pietoni din România și-au pierdut viață 70 de oameni, iar alți 600 au fost răniți. Statisticile arată un fenomen îngrijorător.

Grăbiți sau pur și simplu inconștienti, unii șoferi nu le dau prioritate pietonilor care trec pe zebră, deși își pot pierde permisul de conducere sau chiar libertatea.

Ca să atragă atenția, autoritățile din Brașov au instalat pe un bulevard unde se produceau frecvent accidente o trecere de pietoni inteligentă. Pe timp de noapte, zebra emite semnale luminoase care îi avertizează pe șoferi că trebuie să oprească.

Sistemul de iluminare pornește când este întuneric iar senzorii decteactează pietonii în această zonă, atunci ledurile din asfalt se aprind, ele sunt vizibile de la 2 kilometri.

Și autoritățile din Buzău caută soluții pentru a-i face pe șoferi să fie prudenți în zona trecerilor de pietoni. În fața liceului de artă din oraș, de pildă, a apărut de câteva zile o zebră 3D care privită de la distanță dă impresia unor blocuri de beton care plutesc deasupra asfaltului.

Trecerea de pietoni 3D din Buzău este prima de acest fel din România. Potrivit codului rutier, șoferii care nu le acordă prioritate pietonilor pe trecere se pot trezi cu amendă și permisul suspendat. Dacă pietonii sunt loviți sau mai grav, își pierd viața, șoferii ajung la închisoare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO