Bărbat găsit mort în zăpezile din Bucegi: ”Era îmbrăcat în blugi, cu geacă de oraș”

17-03-2019 18:21


Operaţiune dificilă în Bucegi. 10 salvamontişti au pornit în misiune, însoţiti de un elicopter, după ce câţiva alpinişti i-au anunţat că au văzut un cadavru în Valea Albă.

Victima era un bărbat din Giurgiu. Imediat ce i-au recuperat trupul, în zonă s-a declanşat o avalanşă.

Un trup îngropat parțial în zăpadă a fost zărit aseară de câțiva alpiniști. Aceștia au sunat la 112, dar pentru că era întuneric, salvatorii au decis să pornească pe lumina în misiune și au cerut și un elicopter.

În Valea Albă din munții Bucegi au găsit o victimă din Giurgiu - un bărbat de 35 de ani - care s-a avantat pe munte fără echipament adecvat.

Gheorghe Haiduc, Salvamont Buşteni: "Cu siguranță a căzut, era îmbrăcat în blugi, cu o geacă normal de oraș, încălțămintea era undeva între pantof și gheață. La coborârea acestuia a fost nevoie să folosim niște sisteme de amaraj și coborâre, dar n-am reușit să infigem pioleții în firul Văii, atât este de înghețată și peste stratul acesta înghețat, este depus un strat proaspăt de zăpadă."

Zona este foarte periculoasă din cauza avalanselor care se produc frecvent, așa cum s-a întâmplat și după ce a fost recuperat cadavrul. E posibil ca victima să fi fost surprinsă de o cădere de zăpadă.

Claudiu Vasilescu, Salvamont Buşteni: "L-o fi luat avalanșă, nu putem ști, știm cert că a suferit ceva traumatisme incompatibile cu viața. A avut o cădere și la baza lui acolo se află și o avalanșă scursă de curând. Pericol de avalanșă există încă în permanență."

Inițial, salvamontiștii au crezut că victima este un angajat de la ISU Târgu Mureș care a dispărut de mai bine de două săptămâni, pe munte.

Gheorghe Haiduc, Salvamont Buşteni: "A nins, a fost viscol, indicii nu prea avem de zona în care s-ar putea află, e foarte greu. Probabil se va întâmpla același lucru ca în anii anteriori, că cineva să îl găsească întâmplător și să ne anunțe."

Salvatorii fac apel la turiști să nu se aventureze pe traseele din Bucegi, pentru că este risc crescut de avalanșă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO