Barbat din Brasov arestat dupa ce fiica lui a marturisit ca o violeaza de doi ani. Ce i-a spus tatal inainte de a fi inchis

Dată publicare: 03-06-2016 12:46
Dată actualizare: 06-06-2016 00:48


Un caz cutremurator iese la iveala in judetul Brasov, dupa ce o fata de 14 ani a avut curajul sa-si denunte tatal. Copila a marturisit ca individul o violeaza de doi ani.

Barbatul a fost arestat preventiv pentru 15 zile si a amenintat ca le va ucide pe copila si pe mama ei atunci cand va fi pus in libertate. Culmea, cei care ar trebui sa o protejeze pe fata au lasat-o in grija familiei, iar ea tremura la gandul ca-si va reintalni parintele.

Mama copilei marturiseste printre lacrimi ca nu a avut curaj niciodata sa-si paraseasca sotul, desi ii batea si pe ea si pe cei mici. A cerut ajutor si de la Politie, si de la Protectia Copilului, insa a fost sfatuita sa indure chinul mai departe.

"Am fost la Politie, dar nu m-au ajutat cu nimic. Au spus ca asa e el, nebun. Astea au fost ultimele lui cuvinte cand a plecat de acasa: daca pe mine ma aresteaza, voi muriti", spune, cu disperare, mama fetei.

In sat, toata lumea vorbeste in soapta despre drama prin care trece copila. Oamenii banuiau ce se intampla, dar nimeni nu a avut curaj sa intervina.

Asistentii sociali se scuza: ba ca mama nu a facut o plangere scrisa, ba ca au incercat sa pastreze familia unita.

Edith Torok, inspector asistenta sociala: "Am zis ca poate reusim sa-l aducem pe drumul bun. Tot i-am mai dat o sansa, am zis sa mai incercam."

Daniela Luca, director adjunct DGASPC: "De la nivel local n-au venit sesizari spre noi."

Nici acum, fata nu primeste un ajutor real: asistentii sociali au lasat-o in grija psihologului scolar, care nu are acordul parintilor pentru a o consilia. Tatal, de care fetei ii este atat de frica, urmeaza a fi eliberat peste o saptamana.


VIDEO PROTVPLUS.RO