Bărbat arestat după ce le-a promis unor oameni că le va învia ruda decedată

Dată publicare: 23-07-2018 16:26
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Inviat

Un bărbat din Etiopia care pretinde a fi profet a fost arestat, după ce a promis unei familii că va readuce la viață o rudă care își pierduse viața într-un accident de motocicletă.

Getayawkal Ayele a mers în vizită la familia unui bărbat care murise într-un accident de motocicletă, în orașul etiopian Galilee din regiunea Oromia, încercând să convingă rudele îndurerate că îl poate readuce la viață, informează Newsweek.

Profetul autoproclamat le-a vorbit oamenilor despre povestea lui Lazăr, care în Noul Testament este înviat de Iisus, au povestit localnicii pentru BBC News.

Astfel, ei au fost de acord să dezgroape trupul lui Belay Biftu, care fusese înmormântat în urmă cu câteva zile. Când a fost ridicat capacul sicriului, Getayawkal Ayele a coborât în mormânt strigând: „Belay, ridică-te!”

Un filmuleț de la respectivul eveniment a devenit viral pe rețelele de socializare. În imagini se poate observa cum bărbatul se urcă pe trupul bărbatului decedat și continuă să-i ceară să se ridice. Când au văzut că nu se întâmplă nimic, rudele s-au enervat și l-au atacat pe așa-zisul „profet”, chiar înainte să ajungă poliția și să-l aresteze.

Potrivit legii din Etiopia, a abuza trupul unei persoane decedate este o infracțiune.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Newsweek

Tags: profet, arest, etiopia,


VIDEO PROTVPLUS.RO