Băiețel de un an, abandonat în căruţ în faţa unui magazin din Constanța. A fost găsit la miezul nopții

Ultima actualizare: 16-07-2020 17:45

Un copil de numai un an şi jumătate a devenit victimă în scandalul dintre părinţi şi a fost abandonat în căruţ în faţa unui magazin din Constanța.

Băiatul a fost găsit aproape de miezul nopţii de un paznic care a solicitat imediat sprijinul poliţiştilor şi al celor de la Direcţia pentru Protecţia Copilului. Copilul a ajuns la spital, iar medicii au constatat că are mai multe vânătăi pe corp, cel mai probabil în urma unor lovituri. Tatăl copilului a fost reţinut pentru 24 de ore.

Anchetatorii susţin că bărbatul a fost văzut de mai mulţi martori când se certa la telefon cu cineva în parcarea magazinului. Părea extrem de agitat şi în permanenţă împingea un căruţ cu un copil. Nu părea însă violent şi nimeni nu a solicitat intervenţia paznicilor magazinului şi nici nu a sunat la numărul de urgenţă 112. După lăsarea întunericului, copilul a fost găsit abandonat în cărucior de unul dintre angajaţi, care a alertat autorităţile.

Oana Manoila, DPC Constanța: Imediat la faţa locului a ajuns o echipă mobilă de la noi formată din asistent social şi psiholog. A fost dus la spital pentru investigaţii medicale şi s-a luat decizia impunerii unei măsuri de protecţie. Minorul se va afla în sistem de protecţie la un asistent maternal profesionist.

Inspectorii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului şi medicii au solicitat şi sprijinul poliţiştilor după ce s-au constatat că pe trupul copilului sunt mai multe vânătăi.

Andreea Iliescu, IPJ Constanța: În urma verificărilor, poliţiştii au identificat-o pe mamă, o femeie de 23 de ani din municipiul Constanța, iar în urma cercetărilor s-a constatat că tatăl biologic al minorului e un bărbat de 34 de ani În urma unor discuţii, a luat decizia de a-l abandona, în cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru rele tratamente aplicate minorului, iar tatăl a fost reţinut pentru următoarele 24 de ore

Anchetatorii susţin că tatăl copilului va fi prezentat şi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Între timp, inspectorii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului vor stabili ce se va întâmpla cu băiatul.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO