Baiatul de 17 ani prins sub un maldar de pamant in Buzau a murit. El si alti doi minori lucrau la negru si fara echipament

Ultima actualizare: 15-03-2017 07:13

Un tanar de 17 ani din judetul Buzau a murit in timp ce sapa o fosa septica. Baiatul lucra la negru, impreuna cu alti doi minori. La un moment dat un mal de pamant s-a revarsat peste el, iar adolescentul a ramas captiv.

Pompierii s-au chinuit vreme de doua ore sa-l scoata de acolo, insa cand au ajuns la el tanarul era mort.

Cautari: "Nu te mai baga adanc, Sandule! Sa nu se rupa ala de acolo, de la teava aia!"

Intamplarea tragica s-a petrecut in satul Smeeni din judetul Buzau, unde adolescentul lucra la o fosa septica. La un moment dat un mal de pamant s-a surpat si a cazut peste el. Pompierii impreuna cu angajatii primariei din localitate s-au chinuit timp de doua ore sa il scoata la suprafata, insa cand au ajuns la el l-au gasit mort. In ciuda eforturilor de a-l resuscita, baiatul nu a mai putut fi salvat.

Edurad Dumitru, ISU Buzau: "Detasamentul de pomiperi Buzau a fost solicitat pentru scoaterea unei persoane surprinse de caderea unui mal de pamant. Interventia a fost dificila pentru ca pe masura ce se incerca sa se ajunga la el prin mijloacele specifice, malul de pamant se surpa."

Tanarul nu avea echipament de protectie, spun cei de la Inspectoratul Teritorial de Munca.

Cecilia Manolescu, sefa Inspectoratului Teritorial de Munca Buzau: "Am constatat ca este vorba de un PFA, fara angajati, deci munca la negru cu trei minori, dintre care unul decedat. La mica intelegere, nici contract, nici nimic."

Pentru ca este vorba despre un accident de munca, ITM Buzau a demarat o ancheta pentru a vedea exacum s-au petrecut evenimentele.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO