Băiatul care a mâncat numai cârnați până la 15 ani. Un psiholog l-a ajutat prin hipnoză

09-10-2020 21:45


ben baiatul cu carnatii

Un tânăr a mâncat până la vârsta de 15 ani numai cârnați, de trei ori pe zi. Un psiholog a stabilit că suferă de o boală de nutriție și a început să-l trateze, prin hipnoză.

Ajuns acum la adolescență, Ben Simpson, care locuiește cu mama lui în Swansea, Țara Galilor, nu își amintește decât că toată viața lui a mâncat cârnați cu cartofi prăjiți. Meniul său extrem de restrictiv a început la momentul când a trecut de la formulele de lapte pentru sugari la mâncare solidă. Ani de zile a consumat la toate cele trei mese ale zilei doar cârnați cu apă.

Mama sa, în vârstă de 55 de ani, a ajuns la capătul răbdării și a luat legătura cu un psiholog, care a stabilit că adolescentul suferă de o afecțiune numită „Tulburare comportamentală de consum de alimente restrictive”

Mama sa își amintește că, încă din copilărie, băiatul ei mânca doar alimente solide, precum cartofii prăjiți, adică cam tot ce putea să apuce cu degetele și să bage în gură. „La petreceri, stătea într-un colț și plângea, refuzând să se ducă să-și ia de mâncare. Dacă mergea în vizită la un prieten, nu mânca nimic” a mai spus mama sa.

Înainte de a ajunge în cabinetul psihoterapeutului, mama sa avea pe masă mereu câte patru sau cinci cârnați. Nu de orice fel, ci un preparat anume, fără membrană, cârnați pentru care cheltuia 75 de dolari pe lună.

„M-am săturat să cumpăr numai cârnați” spunea mama lui Ben, care se confrunta cu o problemă și mai gravă: băiatul era obosit, pentru că organismul său nu primea vitamine dintr-o alimentație variată, în care să existe și fructe și legume, și începuse să aibă și rezultate slabe la școală.

Un prieten de familie i-a sugerat să ia legătura cu un psiholog care făcea și ședințe de hipnoză, pe care l-a găsit pe Facebook, și a rămas uimită să constate că terapia dădea rezultate, încă din primele ședințe.

„Diagnosticul l-a pus extrem de rapid, iar faptul că băiatul mânca numai o marcă de cârnați-Richardson- a făcut ca acesta să fie și mai simplu” a explicat ea.

Prin hipnoză, psihologul David Kilmurry l-a determinat pe băiat să accepte să încerce și alte feluri de mâncare, ajutându-l să depășească frica că alte alimente s-ar putea să nu îi placă.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO