Băiat de 15 ani din Botoșani, în stare foarte gravă după ce s-a electrocutat pe un stâlp

Dată publicare: 13-03-2020 09:10
Dată actualizare: 13-03-2020 10:55


Un băiat de 15 ani, din judeţul Botoşani, a ajuns la spital în stare foarte gravă după ce s-a electrocutat pe un stâlp din apropierea casei.

Se juca împreună cu alţi prieteni, şi la un moment dat a încercat să se ascundă după un transformator electric.

Localnicii i-au sărit imediat în ajutor şi au reuşit să îl salveze, însă adolescentul a suferit arsuri destul de grave.

Incidentul a avut loc joi seară în localitatea Bucecea. Martorii spun că mai mulţi copii se jucau în apropierea stâlpului, iar victima s-a urcat în zona transformatorului ca să se ascundă.

Atunci s-a creat un arc electric, iar hainele i-au luat foc. Vecinii au sărit imediat în ajutor şi l-au coborât de pe stâlp, apoi au sunat imediat la 112 pentru a cere ajutor.

Când l-a văzut pe tânăr agăţat de câteva bare de fier, un vecin a şi-a făcut curaj şi a urcat să îl salveze.

Martor, bărbat cu bluză maro: ''Erau mai mulţi copii. Vecini. Eu am vrut să îi fugăresc de aici pentru că făceau prea mare gălăgie, dar am mai aşteptat un pic. Dacă mă duceam atunci, poate înţelegeau şi nu se mai întâmpla asta. Probabil de la şocul electric, a rămas agăţat între două bare cu capul în jos. Atunci au luat foc hainele de pe el. Atunci, un băiat s-a dus şi l-a scos de acolo, că altfel putea să moară.''

La faţa locului a ajuns un echipaj SMURD, iar medicii au reuşit să îl stabilizeze pe tânăr, apoi l-au transportat la Spitalul de Pediatrie Botoşani cu arsuri de gradul IV pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului.

Urmează că el să fie evaluat şi să se stabilească dacă poate fi transferat la un spital de arşi din Iaşi sau Bucureşti.