Autorii masacrului din 2017 din Focşani, condamnaţi. De unde a pornit "războiul interlopilor"


Ultimul update: Marti 16 Iulie 2019 14:51
Data publicarii: Marti 16 Iulie 2019 14:27
Categorie: Stiri Socante

Patru bărbaţi şi un minor, judecaţi pentru comiterea a patru crime în 2017, în Focşani, au fost condamnaţi de Tribunalul Vrancea în total la aproximativ 72 de ani de închisoare.

În total, în acest dosar au fost judecaţi opt inculpaţi. Au fost condamnaţi patru bărbaţi şi un minor, membri ai aceleiaşi familii. Cea mai mare pedeapsă, 17 ani şi 2 luni, a primit-o un bărbat judecat pentru omor calificat. Doi bărbaţi au fost condamnaţi la câte 16 ani şi 8 luni de detenţie, iar un alt bărbat a primit o condamnare de 10 ani şi 5 luni de închisoare tot pentru omor calificat. Al cincilea inculpat, un minor, ar urma să fie internat într-un centru de detenţie timp de 12 ani şi 6 luni.

Toţi inculpaţii ar trebui să plătească diferite sume de bani familiilor victimelor. Instanţa a mai dispus menţinerea măsurilor asiguratorii asupra unui autovehiculul marca Renault Laguna şi asupra bunurilor mobile şi/sau imobile ale inculpaţilor.

Decizia pronunţată de Tribunalul Vrancea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Dosarul crimelor de pe strada Gheorghe Doja din Focşani, fapte comise în vara anului 2017, a ajuns în instanţă în iarna aceluiaşi an. Opt persoane au fost judecate pentru omor calificat, tentativă de omor calificat, încăierare şi conducere fără permis. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, care mai apoi a ajuns în instanţă, victimele au fost cele care au mers la casa inculpaţilor, din cauza unor conflicte mai vechi, dar au fost bătute cu răngi, coase, cuţite şi bâte de baseball.

 

Cum a avut loc masacrul din Focşani din 2017

 

Martorii incidentului descriau bătaia că pe un adevărat război. Înarmaţi cu topoare participanţii la scandal au lovit fără milă. Trei bărbaţi, rude între ei, au fost omorâţi pe loc.

O vecină povestea atunci cum a avut loc conflictul: “Pentru o noră, că s-a măritat o noră, a lăsat copiii, a lăsat unul la leagăn. A cerut ieri băiatul ăsta care a făcut crima - dă-mi copilul dacă nu îmi dai copilul se întâmplă ceva - şi ea a zis o prostie. L-a luat şi l-a bătut, a bătut-o pe mama fetei. Mai pe seara au venit peste ei aici tatăl fetei care s-a măritat, a venit peste Argint, aici cu coasele, cu topoarele cu fraţii lui, şi s-a întâmplat.”


Primarul din Focşani, Cristian Misăilă, declara pe atunci: ”Este un incident cu totul neprevăzut, un incident fără precedent în municipiul Focşani, o răfuială între membrii unor familii de romi. Din păcate, acest conflict s-a soldat cu decesul a patru cetăţeni. Din informaţiile pe care le am, scandalul ar fi pornit din cauza geloziei, a fost un conflict spontan, care acum este sub cercetarea anchetatorilor. Au fost deja prinse mai multe persoane, care acum se afla la Parchet”, a afirmat primarul.

El a mai spus că, din informaţiile pe care le deţine, cei implicaţi au avut conflicte şi în trecut: ”Din informaţiile pe care le deţin, au mai avut conflicte, nu pe teritoriul municipiului, s-au mai răfuit cu diverseocazii, la anumite târguri din zona Vidră, dar nu de asemenea amploare. În familiile de romi, având în vedere legile lor interne, se mai întâmpla asemenea răfuieli, dar care nu au degenerat niciodată în asemenea tragedie”, a spus Misăilă.

În scandal şi-au pierdut viaţa trei membri ai aceleiaşi familii, respectiv mamă, tată şi fiu, dar şi un alt bărbat, rudă cu aceştia. Cei trei bărbaţi au fost găsiţi morţi pe stradă, la locul faptei, iar femeia a decedat la spital. După comiterea faptei, autorii au fugit, doi dintre ei fiind prinşi în aceeaşi noapte, în trafic, la Dumbrăveni. Alţi doi inculpaţi din cei opt au fost prinşi două zile mai târziu, în timp ce se deplasau pe o stradă din apropierea sediului IPJ Vrancea.

Autorul măcelului din Timiş, urmărit cu elicoptere şi drone. Este recidivist
Autorul măcelului din Timiş, urmărit cu elicoptere şi drone. Este recidivist
Un tată şi fii săi, arestaţi pentru că organizaseră o reţea de prostituţie pe un pod
Un tată şi fii săi, arestaţi pentru că organizaseră o reţea de prostituţie pe un pod
Pedeapsa unui interlop după ce a bătut un polițist care a ”îndrăznit” sã-l opreascã
Pedeapsa unui interlop după ce a bătut un polițist care a ”îndrăznit” sã-l opreascã
VIDEO PROTVPLUS.RO
Politist rutier
Șocant. VIDEO cu momentul în care un polițist din Maramureș este lovit în plin de o mașină
Un tânăr și-a dat foc în mașină, din cauza tatălui său. Și-a filmat mesajul de adio
O fată de 13 ani a trăit de groază după ce a fost bătută de un individ din Medgidia
Un păstor şi 19 bivoli au fost ucişi de fulger în Indonezia
Român găsit mort într-un centru de detenție din Franța. Cine a alertat gardienii
Fetiță de doi ani, în stare gravă după ce a căzut de la etajul al doilea al hotelului
batrana torturata
Un bărbat bolnav psihic şi-a torturat mama când a ieşit din ospiciu. Femeia este în agonie
O dublă crimă înspăimântă o comunitate din Covasna. Cum au fost omorâţi doi bărbaţi
Bărbat filmat în timp ce lovește cu bâta un câine ciobănesc. Ce explicație a dat
O fetiţă din Paşcani s-a înecat în Siret sub ochii prietenilor. "Stătea să o ia curenţii"
Și-a bătut iubita cu un ciocan, pentru a-i afla parola de la Facebook
Momentul şocant când un piton înghite complet un câine vagabond. FOTO şi VIDEO