Autobuz plin cu navetiști, spulberat de un camion în Bistrița-Năsăud. Bilanțul: 1 mort și 5 răniți


Ultimul update: Luni 10 Februarie 2020 09:41
Data publicarii: Luni 10 Februarie 2020 07:35
Categorie: Stiri Socante

Șoferul unui camion, care ar fi vrut să evite o insulă de reducere a vitezei într-o localitate din Bistrița-Năsăud, a ajuns pe celălalt sens de mers, unde a izbit în plin un autobuz.

Bărbatul a murit pe loc, iar cinci dintre oamenii aflați în autobuz au fost răniți. Pentru trei victime a fost nevoie de intervenția unui echipaj de descarcerare.

Impactul extrem de violent a avut loc în comună Galații Bistriței. Primele date arată că şoferul camionului, în vârstă de 53 de ani, a intrat pe contrasens pentru a evita o insulă de reducere a vitezei şi a izbit în plin autobuzul în care erau opt persoane.

Localnic: „S-a auzit foarte puternic, bubuitura a fost foarte puternică. Prima dată m-am uitat la şofer şi am văzut că era mort. Şoferul nu a respectat regulile, nu a intrat pe unde trebuie, a intrat pe partea astălaltă."

Bărbat: „E pentru a reduce viteza la intrare în localitate. Trebuia să vină normal, pe partea lui. A venit pe partea inversă. A venit drept, nu a mai făcut insuliţa."

Bărbatul aflat la volanul camionului a rămas captiv între fiare. Când au ajuns medicii la fața locului, era deja în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat.

Oamenii din autobuz au scăpat cu viaţă. Însă cinci dintre ei au suferit răni şi au fost transportaţi la spital. Pentru două victime a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare.

Constantin Săbău, şofer ambulanță: "Şoferul autobuzului era încarcerat şi ceilalţi din autobuz. După ce au deschis autobuzul, am preluat victimele."

Marius Vranău, ISU Bistrița-Năsăud: "La autobuz au fost două victime. Pasagerul din dreapta era prins şi acolo este un scaun, tot aşa între bord şi scaun şi şoferul autobuzului, între volan şi scaun."

Răniţii se întorceau de la serviciu. Este vorba despre o femeie de 51 ani şi patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 49 şi 61 de ani. Starea lor este stabilă, spun doctorii.

Adrian Cosma inspector principal poliţia rutieră Bistrița-Năsăud: "În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiuni de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă."

Circulaţia în zona a fost întreruptă aproximativ două ore.

VIDEO PROTVPLUS.RO