Au scapat la limita de o moarte ingrozitoare. Un roi de albine furioase a atacat 5 adulti si un copil

01-05-2014 19:43


Doi barbati din Prahova au scapat la limita de o moarte ingrozitoare, dupa ce au fost atacati de un roi de albine.

Alte trei persoane, printre care si un copil, au avut la randul lor nevoie de ingrijiri medicale. Oamenii se intorceau cu carutele de la padure, cand au trecut pe langa un camp de rapita, iar albinele aduse cu stupii acolo s-au napustit asupra atelajelor. Doi cai au pierit in urma socului anafilactic. Un caz similar s-a petrecut si la Vaslui.

Doua carute in care se aflau patru adulti si un copil se intorceau de la padure si au trecut pe langa o stupina aflata chiar la marginea drumului. Pe neasteptate, un nor de albine a invaluit oamenii, caii si carutele. Doi dintre barbati au cazut ca secerati, iar un cal si un manz au sfarsit in chinuri pe camp. Patru echipaje au fost mobilizate de urgenta si astfel victimele au fost salvate de la moarte sigura.

Daniel Nicolae, directorul Ambulantei Prahova: "Erau doi in soc anafilactic, erau in pericol iminent de moarte, daca nu se intervenea prompt, puteau muri."

Initial, proprietarii stupilor au fugit, speriati probabil si ei de scena socanta la care asistasera.

Politistii sositi la fata locului au fost nevoiiti sa pastreze distanta fara de stupi, pentru ca altfel riscau sa ajunga si ei la spital. I-au luat la intrebari pe stapanii albinelor si oamenii au si gasit o explicatie: "Mirosul cailor este intepator si a atras albinele si de aceea au devenit violente."

Un caz asemanator s-a petrecut si la Vaslui, unde doi soti si cei 3 copii ai lor au fost si ei atacati de un roi de albine.

Martor: "Caii erau numai negrii de albine. Femeia cu copiii tipau cat ii tineau gura. Multe tare, un roi mare a fost!"

Doi soferi care treceau pe acolo au sarit sa ii ajute, dar n-au avut sorti de izbanda: "Am pus haina in cap. Nu aveai ce face. Erau multe multe, fara numar. Eu am fugit, intrase si pe mine."

Roiul de albine s-a indreptat apoi spre Drumul European 581 si a mai atacat doi copii. In scurt timp, mai multe ambulante au ajuns in zona si au preluat victimele.

Dr. Dan Ungureanu, Ambulanta Vaslui: "Unul dintre copii era un pic mai grav, prezenta o reactie alergica generalizata. Roiul era foarte mare, a atacat inclusiv personalul medical."

Alertate de localnici, autoritatile au luat masuri.

Politia: "Mergeti la locuintele dvs., va rugam intrati in casa. Haideti, mergeti acasa, e mai bine inchideti fereastra, macar 1-2 ore pana vine si da cu solutie sa le fugareasca."

Daca victimele atacului vor face plangere la politie, proprietarii albinelor ar putea fi obligati sa plateasca despagubiri.

Tags: albine, atac, prahova,

VIDEO PROTVPLUS.RO