Au renuntat la tratamentul impotriva HIV dupa ce biserica le-a promis ca ii vindeca. Ce au patit

Ultima actualizare: 16-10-2012 05:22
Biserica HIV

Cel putin sase persoane au murit in Marea Britanie, dupa ce biserica le-a spus ca s-au vindecat de HIV si pot opri tratamentul, a anuntat Sky News.

Exista dovezi potrivit carora biserici evanghelice din Londra, Manchester, Birmingham si Glasgow sustin ca vindeca pacientii infectati cu HIV prin rugaciune.

Trei reporteri sub acoperire au fost trimisi la Synagogue Church of All Nations (SCOAN), in Southwark, sudul Londrei. Cei trei le-au spus pastorilor ca au HIV si tuturor li s-a raspuns ca pot fi vindecati.

SCOAN le-a spus reporterilor ca vor putea renunta la medicamente dupa ce se vor vindeca si ca isi vor putea intemeia o familie.

O data pe luna, la aceasta biserica vin persoane din toata Europa pentru a fi vindecate de diverse boli. La inregistrare, bolnavii trebuie sa prezinte o scrisoare de la medic care sa ateste conditia lor.

Ei sunt filmati in timp ce fac marturisiri inainte si dupa tratament, iar imaginile sunt postate pe site-ul SCOAN.

In cadrul "procesului de vindecare", pastorul striga in fata bolnavului ca diavolul sa iasa din corpul sau si ii pulverizeaza apa pe fata.

Cadre medicale au declarat pentru Sky News ca cel putin sase pacienti au murit dupa ce diferite biserici le-au spus sa nu mai ia medicamentele pentru HIV.

 

Healing of HIV from Official SCOAN Video Channel on Vimeo.

SCOAN detine o avere impresionanta si are filiale in toata lumea, precum si un canal de televiziune. Pe site isi promoveaza apa sfintita, folosita la "vindecare", si face bani inclusiv din comercializarea de DVD-uri, CD-uri si carti.

Membrii bisericii, care este inregistrata si ca organizatie caritabila in Marea Britanie, trebuie sa faca donatii in mod regulat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO