Student injunghiat mortal, iar altul gasit grav ranit intr-un camin din Iasi. Agresorul ar fi coleg cu cei doi tineri

Ultima actualizare: 12-11-2015 06:58

Scene de cosmar intr-un camin din Iasi, unde doi tineri, in varsta de 20 de ani, studenti ai Facultatii de Stiinte Economice, au fost gasiti de pompieri zacand in camera.

Unul dintre ei era injunghiat mortal, iar celalalt grav ranit. Mai mult, incaperea era cuprinsa de flacari. Politistii cred ca un coleg de-al lor i-a atacat pe cei doi, a dat foc camerei si apoi a fugit. Agresorul este cautat si la aceasta ora de anchetatori.

Alarma a fost data luni, in jurul orei 7:00 dimineata, cand femeile de serviciu de la caminele din Copou au auzit strigate de ajutor si au vazut fum iesind din camera. Impreuna cu un paznic, au mers la camera studentilor de anul I. Cum usa era incuiata, au spart-o si i-au gasit inauntru pe cei doi tineri raniti in incaperea cuprinsa de flacari. La scurt timp, unul dintre ei a murit din cauza ranilor foarte grave.

"A intrat cineva peste doi copii din camera, pe unul l-a injunghiat, pe celalalt l-ar fi batut" - spune un student.

Tanarul care a murit era din Republica Moldova, iar cel ranit este din judetul Neamt - amandoi studenti la Stiinte Economice.
Politistii banuiesc ca suspect de crima este colegul de camera al victimelor si ca se refuiau pentru o datorie neachitata. Anchetatorii incearca acum sa dea de urma lui si sa-l audieze. Este din judetul Neamt, se numeste Aurelian Giosan, are 20 de ani, iar criminalistii fac apel la populatie sa sune la 112 daca il vad sau stiu unde se ascunde.

Conducerea Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", de care apartine caminul, spune ca totul s-a intamplat pentru ca tinerii ar fi fost bauti.

Eduard Plescan, director administrativ Universitatea "Al. I. Cuza": "Pe fondul consumului de alcool, se pare, s-a iscat o altercatie care a ajuns in acest stadiu. Sunt trei stundenti, unul este decedat."

Studentul ranit a fost transportat la Spitalul "Sfantul Spiridon" si a fost operat de urgenta. Are leziuni grave in zona ficatului, pe piept, gat si pe brate, iar medicii incearca sa-i salveze viata.

In acest moment, politistii il cauta peste tot pe cel de-al treilea coleg de camera al celor doua victime si el tot student la Stiinte Economice. Se pare ca, dupa ce ar fi baut peste masura, l-ar fi injunghiat pe unul dintre tineri in somn, iar cu celalalt, care este ranit, s-ar fi luptat. Apoi, ar fi dat foc la camera, a incuiat usa si a fugit, fara sa fie vazut de portar sau de alte persoane.

Cert este ca in momentul in care au venit pompierii, ambii studenti din camera erau arsi pe maini si pe picioare, semn ca agresorul a vrut sa distruga urmele faptelor sale. Politistii l-au dat pe suspect in urmarire si au pus patrule la toate statiile de microbuze si in gara, pentru ca individul sa fie gasit cat mai repede.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!