ANIMATIE GRAFICA. Zeci de oameni s-au luptat pentru a salva un barbat blocat la 3,5 metri sub pamant

Ultima actualizare: 01-09-2014 07:01

Salvare dramatica in Prahova. Un barbat de 45 de ani care curata o fantana a ramas blocat dupa ce malurile s-au surpat si l-au acoperit pana la brau.

Zeci de pompieri si localnici, ajutati de un excavator, au sapat o groapa imensa in jurul lui si abia dupa 9 ore de chin au reusit sa-l elibereze. Operatiunea a fost extrem de riscanta, pentru ca tonele de pamant se puteau prabusi oricand peste salvatori. Din fericire, victima a scapat teafara.

Barbatul a coborat la o adancime de 3 metri si jumatate ca sa curete fantana vecinului de mal. Se afla intr-o zona in care peretii putului nu mai sunt consolidati de tuburile din beton si s-a trezit ca picioarele i se adancesc periculos in mal si pietre alunecoase. Intr-o clipa, malurile neasigurate s-au prabusit peste el acoperindu-l pana la brau. Cand a vazut ca e prins in capcana, omul a strigat disperat dupa ajutor.

Vecinii au incercat sa-l ajute si l-au tras la suprafata pe bietul om dar, cu fiecare miscare, el se afunda tot mai mult.

Ca sa-l scoata la suprafata - fara ca peretii de pamant sa se surpe peste el si sa-l ingroape de viu - pompierii au introdus pe rand in fantana planseuri si barne de lemn. Operatiunea a fost insa una extrem de delicata si minutioasa si punea in pericol atat viata victimei cat si pe cea a salvatorilor. Timp de 9 ore,pompierii au actionat cu mare grija. Au adus un excavator cu care au sapat in jurul putului o groapa imensa.

"Interventie de lunga durata, in asa fel incat sa nu adaugam victime la alte victime. Era mult mai periculos daca nu dizlocam o mare cantitate de pamant incat sa nu generam o alta alunecare care sa suprinda si pe cei care actionau", a spus Nicolae Popescu, ISU Prahova.

In tot acest timp, barbatul era indemnat sa bea ceai cald ca sa nu degere in malul rece ca gheata. Abia dupa 9 ore a fost tras la suprafata. Medicii de la ambulanta i-au acordat pe loc ingrijiri si din fericire nu fost nevoie sa-l duca la spital.

"M-am gandit tot timpul ca Dumnezeu ma tine in viata...", a spus victima, Vasile Stelian.

Barbatul, tata a doua fetite, curata fantanile oamenilor pentru 60 de lei, de cand a ramas somer.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO