Al patrulea miner mort în ultima săptămână: „Du-te acasă dacă nu îți convine”

Dată publicare: 23-07-2018 16:43
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Accident de munca

Un miner al Complexului Energetic Oltenia şi-a pierdut viaţa, luni dimineaţă, într-un grav accident de muncă. Victima, în vârstă de 49 de ani, a fost lovită de un cablu de la o bandă care transporta cărbune.

Săptămâna trecută, alţi trei angajaţi au ajuns la spital, răniţi în timp ce lucrau. După această serie neagră de accidente de muncă, şefii carierelor miniere şi-au pierdut posturile de conducere.

Accidentul s-a produs în jurul orei 6.00 dimineaţa, la puţin timp după ce bărbatul a intrat în tură. Medicii au încercat să îl resusciteze, dar eforturile lor au fost zadarnice. Bărbatul a murit sub ochii colegilor săi, care se plâng de mai mult timp de condiţiile grele de muncă .

Miner: „Dacă îi spui că aşa, aşa: „Du-te, bă, acasă dacă nu îţi convine.” Eu am pastile, sunt cardiac, uite, sunt fleaşcă, trebuie să iau una pe zi ca să rezist, indiferent de vreme.”

După moartea victimei, poliţiştii şi inspectorii de muncă au deschis anchete pentru nerespectarea condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă.

Ion Lazăr, purtător de cuvânt IPJ Gorj: „S-a stabilit ca un bărbat de 49 de ani din comuna Urdari, în timp ce efectua manevre de comutare la un excavator, a fost prins de cablul metalic de la tamburul troliului.”

Sâmbătă, alţi trei angajaţi au ajuns la spital, răniţi grav în accidente de muncă. Pentru fiecare caz în parte a fost dispusă o anchetă internă.

Între timp, reprezentanţii companiei au transmis că regretă cele întâmplate şi că vor ajuta financiar familiile victimelor. În plus, la fiecare subunitate au fost create comisii care evaluează instalaţiile tehnice în aşa fel încât să fie descoperite eventualele puncte vulnerabile.

Neli Matei, purtător de cuvânt ITM Gorj:Inspectoratul Teritorial de Muncă are posibilitatea, în urma analizării dosarelor de cercetare depuse la ITM Gorj pentru avizare, să dispună în fiecare caz în parte sancţionarea angajatorului pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. La începutul lunii iulie, ITM Gorj a aplicat două sancţiuni în suma de 10.000 lei fiecar pentru alte două unităţi miniere pentru aceleaşi motive.”

Cu două luni în urmă, Complexul Energetic Oltenia a primit o amendă penală de 375.000 de lei pentru moartea unui angajat de-al său.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO