Adolescenta însărcinată, bătută cu biciul și torturată, vrea să se împace cu iubitul ei agresor


Ultimul update: Luni 17 Februarie 2020 19:39
Data publicarii: Luni 17 Februarie 2020 19:22
Categorie: Stiri Socante

Cazul fetei de 15 ani din Suceava, însărcinată, bătută cu biciul și chinuită de iubitul ei, a stârnit emoție și revoltă pe rețelele sociale.

Adolescenta a fost preluată astăzi de Protecția Copilului, iar suspectul, arestat pentru 30 de zile.

Chiar dacă individul, de 19 ani, a fost filmat în timp ce o lovea și o tortura, victima traumatizată refuză să depună plângere și chiar vrea să se împace cu el.

Imaginile revoltătoare ne aruncă din Uniunea Europeană direct în Evul Mediu. Fata lovită cu bestialitate, în curtea casei, este minoră și însărcinată în 5 luni.

Cel care se apropie de ea cu biciul în mâna și începe să o lovească este chiar tatăl copilului. După ce o lovește, scoate din sobă un făraș cu jăratic și o torturează pe biata copilă.

Inițial, anchetatorii aveau indicii că înregistrarea ar fi fost făcută chiar de mama fetei.

Însă femeia a negat. Mai mult, nu a părut șocată de cele întâmplate. Și nimeni din familie nu vrea să depună plângere.

În ciuda agresiunii, cei din comunitate spun că nu au știut nimic. Primarul comunei susține că fata nu era nici măcar înscrisă la un medic de familie, iar rudele au ținut ascunsă sarcina. O anchetă corectă și amănunțită ar trebui să stabilească însă și cât de mult știau cei de la Protecția Copilului și autoritățile locale despre acest caz.

Valentin Luță, primarul comunei Horodnicul de Sus: „Am aflat din momentul în care a fost mediatizat pe pagină de Facebook. Nu a știut nimeni de această situație. Nu erau foarte necăjiți de faptul că fiica a fost lovită”.

Vecină: „Am văzut la televizor. Noi nu știm nimic. Noi suntem vecini, dar nu ne vizităm. Stăm în casă”.

Adolescenta însărcinată are o relație cu agresorul de aproape un an și se mutase în casa lui de câteva luni.

Imaginile în care ea este bătută și umilită au fost filmate pe 15 ianuarie și, deși toți din familie știau ce s-a întâmplat, nimeni nu a sesizat autoritățile. Abia după ce imaginile au devenit virale, polițiștii au deschis o anchetă.

Ionela Rusu, asistent social primăria Horodnicul de Sus: „A fost preluată în regim de urgență de către reprezentanții DGASPC. Considerăm că, deocamdată, în familie este în situație de risc”.

Acuzat de act sexual cu un minor și violență în familie, agresorul a fost arestat pentru 30 de zile. Adolescenta va intră în sistemul de protecție.

Din păcate însă, în România sunt cel puțin cinci județe care nu au nici măcar un singur centru de urgență pentru victimele violenței domestice. În ultimii ani, subfinanțate de primarii, multe s-au închis.

Gravidele și mamele bătute sunt cazate, deseori, alături de oameni ai străzii sau vârstnici abandonați de rude. În lipsa unui sistem de susținere după o prima intervenție, nouă din zece femei abuzate se întorc la partenerii care le-au făcut viața un iad.

VIDEO PROTVPLUS.RO