Acuzatii de malpraxis in Satu Mare. O familie da vina pe medici, dupa ce copilul pe care il asteptau s-a nascut mort

Ultima actualizare: 21-08-2014 07:19

O femeie de 37 de ani din Satu Mare ii acuza pe medici de neglijenta, dupa ce, desi au asigurat-o ca are o sarcina normala, a nascut o fetita moarta.

Abia atunci au depistat o infectie uterina, care ar fi ucis fatul in pantece. Parintii sunt revoltati si cer sa li se explice de ce doctorii nu au depistat problema din timp, mai ales ca gravida si-a petrecut ultimele zile inainte de nastere in spital.

Cu sufletul sfasiat, acest om simplu a venit sa-si caute dreptatea la Colegiul Medicilor. Vestea ca fetita pe care o astepta cu drag s-a nascut moarta, l-a devastat.

Ionica Smac, tatal fetitei: "Cu toate ca am inca trei copii acasa, mai incapea in lumea asta si copilul asta care a murit nevinovat din cauza lor. Noi am asteptat-o, i-am cumparat hainute, i-am cumparat de toate si o asteapta si ceilalti copii acasa".

Barbatul spune ca sotia sa a fost periodic la controale si ca a primit asigurari ca sarcina decurge normal. In realitate, Simina, al patrulea copil al familiei, s-a nascut la termen, insa nu respira.

Medicii care au ingrijit-o in doua randuri pe femeie se apara.

Constantin Demian, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Satu Mare: "La toate analizele facute, conform protocoalelor din Romania, nu s-a pus in evidenta niciun fel de infectie, dar in momentul cand i s-a rupt membrana, atunci intr-adevar pacienta avea febra 39 cu 6, frisoane".

O comisie a spitalului va analiza ce s-a intamplat si daca infectia de care suferea gravida nu putea fi depistata. Cazul va fi anchetat si de Colegiul Medicilor din Satu Mare, care va stabili daca a fost sau nu vorba de malpraxis.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO