Accident violent în Iași, 13 oameni au ajuns la spital. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Dată publicare: 15-05-2021 20:15
Dată actualizare: 16-05-2021 19:41


Accident violent în Iași, 13 oameni au ajuns la ...
Accident violent în Iași, cu 17 persoane implica...

A fost activat planul roșu de intervenție sâmbătă seară în județul Iași după ce un microbuz cu pasageri și un TIR s-au izbit.

În urma impactului, mijlocul de transport în comun s-a răsturnat pe șosea și a lovit un autoturism care circulă regulamentar.

Accidentul a avut loc puţin înainte de ora 19:00. Într-un sens giratoriu, şoferul TIR-ului nu ar fi acordat prioritate microbuzului plin cu pasageri. Cele două vehicule s-au izbit violent, iar cel din urmă s-a răsturnat pe şosea şi a lovit un autoturism.

Imediat ce s-a dat alarma, autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. Coordonatorul SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeşu, a declarat că 13 dintre victime au fost transportate la spitalele din municipiul reşedinţă pentru a primi îngrijiri medicale.

"Au fost 16 persoane implicate, 13 având nevoie de intervenţie medicală. Un copil şi părinţii săi au fost transportaţi la UPU de la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria. De asemenea, trei pacienţi au fost transportaţi la Spitalul de Neurochirurgie, alţi şapte la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon. În cea mai gravă stare se află două femei de 59 ani. Una dintre ele, care are fractură de bazin, a fost transportată la Spitalul Sf. Spiridon. Cea de-a doua are un traumatism cranian, ea fiind dusă la Spitalul Prof. dr Nicolae Oblu", a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi şi medic şef la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi.

Printre victime se număra un copil de doi ani, care a fost internat la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi. Starea minorului este bună, spun medicii.

Cei trei conducători auto au fost supuşi probei cu etilotestul şi, potrivit rezultatului, nu consumaseră băuturi alcoolice.

Traficul în zona a fost blocat pe ambele sensuri mai bine de o oră.

 

Tags: accident, iași,


VIDEO PROTVPLUS.RO