Accident mortal de muncă la salina din Târgu Ocna. Un angajat a căzut de la 10 m înălțime

Ultima actualizare: 12-05-2020 17:55

Accident mortal de muncă la salina din Târgu Ocna, în județul Bacău. Un angajat a căzut de la zece metri înălțime, în timp ce încerca să curețe sarea fixată pe pereții unui siloz.

În câteva secunde, omul a fost acoperit de sare. Colegii s-au repezit să-l ajute, iar superiorii au chemat militarii de la ISU, însă pentru bărbatul în vârstă de 34 de ani nu s-a mai putut face nimic. Inspectoratul de muncă ancheteză acum tragica întîmplare.

La silozul unde se încarcă mașinile cu sare lucrau patru angajați ai salinei. Unul dintre ei trebuia să coboare în siloz și să curețe surplusul de sare de pe pereți. La un moment dat, ceva s-a întâmplat și bărbatul s-a prăbușit aproape zece metri.

Adrian Grava, șef al serviciului de prevenire și protecție: „Unul dintre lucrători a fost prins în patul de sare. S-a sunat la 112, au încercat ceilalți colegi să îl scoată, dar nu s-a reușit. Au sosit cei de la SMURD cu descarcerare și ambulanță. Din păcate, după ce colegul nostru a fost scos din sare, după toate încercările de resuscitare a fost declarat decedat”.

Bărbatul de 34 de ani lucra în salină din 2007 și era foarte apreciat de colegii lui.

Andrei Grecu, ISU Bacău: „Victima era prinsă sub o cantitate mare de sare, într-un siloz. Odată ce victima a fost degajată din siloz, a fost predată unui echipaj de la ambulanță pentru a începe manevre de resuscitare, însă, din nefericire, victima nu a răspuns la acestea”.

Inspectoratul teritorial de muncă Bacău a început o anchetă.

Dan Buftea, purtător de cuvânt ITM Bacău: „Un salariat a fost acoperit de malul de sare și a decedat”.

Dacă se va stabili că accidentul a fost provocat din vina cuiva, se vor da sancțiuni la finalul anchetei.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO