Accident grav vineri dimineaţă pe autostrada A1, în judeţul Timiş. Un om a murit şi alţi şase au avut nevoie de ajutor ca să fie scoşi din maşinile distruse, în urma unui impact violent, între trei vehicule.

Accidentul a avut loc cu doi kilometri înainte de coborârea de pe autostradă, în zona localităţii Giarmata. Unui autoturism care mergea cu viteză i s-a desprins o roată în mers. În acel moment, şoferul nu a mai putut controla maşina, care s-a răsucit pe şosea.

Apoi a lovit un TIR, iar un microbuz, care venea din spate, a aintrat în ambele vehicule. Pasagerul din autoturism, care stătea pe scaunul din dreapata, a fost găsit decedat, în afara maşinii. În microbuz erau şase bărbaţi care se întorceau de la muncă, din Germania.

Toţi au rămas blocaţi şi au fost scoşi cu greu de acolo, de echipajele ISU. Răniţii au fost duşi la două spitale din Timsioara. Unul dintre ei, spun medicii, este în stare gravă. dealtfel, el a şi fost resuscitat la faţa locului.

Alarma s-a dat la ora 07.30. Din motive încă necunoscute, una dintre roțile maşinii s-a desprins pur şi simplu, în timpul mersului. Doar şoferul TIR-ului şi al maşinii mici au scăpat teferi.

Șofer TIR: "O maşină s-a rostogolit cam la o sută de metri. A lovit parapeţii şi apoi a intrat în mine."

Pasagerii din microbuz, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, se intoarceau în ţară, pentru sărbători.

Ovidiu Oprean, comandant Detaşamentul 1 Timişoara: "Am fost soilicitati să intervenim la un accident pe autostradă, un autoturism cu un TIR şi un microbuz. Șase persoane încarcerate. Intervenția a fost dificilă pentru că toate victimele se aflau în aceeaşi maşină."

Pentru pasagerul din dreapta al maşinii rămase fără o roată, nu s-a putut face nimic: a murit în impact. Celelalalte victime au fost transportate în grabă la spitalele din Timișoara.

Mihai Grecu, șef UPU: "La noi au venit patru persoane, dintre care una în stare foarte gravă, celelalte trei sunt în stare stabilă, în funcție de asta vom decide dacă rămân internaţi."

Celelalte două victime sunt în stare stabilă, la spitalul municipal. Poliţiştii încearcă să afle ce exact filmul tragediei.