Accident grav la intrarea în Galați, cu cinci mașini implicate. Un bărbat a murit, două persoane în stare gravă

Ultima actualizare: 06-12-2021 14:42

Tragedie, în această dimineață, la intrarea în Galați, dinspre Tecuci, după ce o mașină a pătruns pe contrasens și a făcut prăpăd.

Bărbatul de 44 de ani, aflat la volan, a murit pe loc, iar soția lui a fost grav rănită. Nu mai putin de 5 mașini au fost implicate în carambol. Alte două persoane au fost preluate de echipajele de prim ajutor. Vă avertizam că urmează imagini și informații care vă pot afecta emoțional.

Nenorocirea s-a petrecut puțin după ora 8. Bărbatul de 44 de ani venea, alături de sotie, din comuna Independența, de la aproximativ 30 de kilometri de Galați. Luaseră în drum, la ocazie, și un tânăr de 19 ani, care se afla pe bancheta din spate. Chiar înainte de intrarea în oraș, pe un drum cu două benzi pe sens, într-o curba ușoară, mașina a pătruns pe contrasens.

Martor: A intrat pe contrasens.

Reporter: Peste linia dublă continuă?

Martor: Da, da, peste linia dublă continuă. Cred că a adormit la volan, după câte am înțeles. Aici e și oleacă de viteză, că e valea asta...

Au fost lovite alte patru mașini care veneau din direcția opusă. Mașina s-a transformat într-un morman de fiare. În scurt timp, au început să se audă sirenele ambulanțelor. Martorii cred că totul s-ar fi întâmplat din cauza vitezei. Limita este reglementată, pe sectorul respectiv, la 40 de kilometri la oră.

Agent-șef principal Ciprian Stoica, IPJ Galați: „Pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, a pierdut controlul direcției de mers și a pătruns pe contrasens, unde a acroșat, inițial, un autoturism, după care s-a lovit frontal de un altul, de pe celalalt sens de mers”.

Bărbatul aflat la volanul mașinii care a pătruns pe contrasens era un cunoscut agricultor din comuna Independența, din apropiere de Galați.

Colonel Eugen Chiriță, ISU Galați: „Au rezultat cinci victime, dintre care doua în stare foarte gravă. Pentru o victimă de sex masculin în vârstă de aproximativ 44 de ani s-au efectuat manevre de resuscitare, din nefericire fară succes. A fost declarat decesul la locul evenimentului. O a doua victimă, soția celui decedat, a fost transportata în stare comatoasă la spital”.

Și tânărul de 19 ani aflat pe bancheta din spate a fost rănit. Alte două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar sunt în stare stabilă. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare coprorală din culpă. În ultimele 48 de ore, în Galați, trei persoane și-au pierdut viețile în accidente auto.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO