Accident de munca pe santierul caii ferate Vintu de Jos - Simeria. Un barbat a fost strivit de excavatorul pe care lucra

30-03-2015 22:13


Sfarsit cumplit pentru un barbat de 36 de ani din Ploiesti. Muncitorul a fost strivit sub greutatea utilajului pe care lucra la reabilitarea caii ferate Vintu de Jos - Simeria.

Se pare ca malul s-a surpat, iar cilindrul compactor s-a rasturnat si l-a prins pe sofer sub cabina. Pentru a fi scos, colegii au ridicat cu un excavator utilajul. Inspectorii in munca si politistii au deschis o ancheta pentru a stabili cum s-a petrecut accidentul.

Barbatul lucra la taluzarea unui mal din apropierea caii ferate, care este in reabilitare. Colegii povestesc ca pamantul s-a surpat sub greutatea utilajului.

"S-a surpat malul, a dat inapoi, a fugit, a fost malul slab. S-a rasturnat", a spus un coleg de-al victimei.

"Nu s-a mai putut face nimic. Probabil ca starea terenului si gradul de compactare in urma ploii si el probabil a venit mult prea pe margine, daca lasa o garda de teren nu s-ar fi rasturnat utilajul", a spus Radu Alexandrescu, coordonator securitate in munca pe santier.

Cu toate eforturile depuse de colegii de serviciu care i-au sarit in ajutor pana cand medicii au ajuns la fata locului, barbatul nu a mai putut fi salvat.

"l-am ridicat numai un pic cat sa poata baga ceva, sa il scoata de acolo", a spus un martor, Dinu Sorel.

Inspectorii in munca din Alba au deschis o ancheta in acest caz. Barbatul era casatorit si lucra de 12 ani in domeniu, iar de opt luni isi desfasura activitatea in judetul Alba.

VIDEO PROTVPLUS.RO