A vrut să facă focul în sobă cu motorină. Un bătrân are acum arsuri pe 30 % din corp

Ultima actualizare: 17-01-2020 18:26

Un bătrân din județul Iași se zbate între viață și moarte după ce a încercat să facă focul în casă și a fost cuprins de flăcări. Omul are arsuri pe 30 % din suprafață corpului, iar medicii fac tot ce pot să-l salveze.

Bărbatul de 93 de ani este îngrijit acum în secția de terapie intensivă a spitalului Sf. Spiridon, centrul de Marsi Arși fiind ocupat în totalitate cu alte cazuri.

Comuna Erbiceni, județul Iași. Bătrânul de 93 de ani locuia singur, după ce soția lui a murit în urmă cu câțiva ani. Mai trecea din când în când fiul acestuia să-l viziteze.

Dimineață, în jurul orei 4, bărbatul a încercat să facă foc în sobă: a aruncat motorină, iar aceasta s-a prelins pe picioare. În momentul în care a aprins lemnele, bătrânul a fost cuprins de flăcări. Un vecin a fost cel care a sunat la 112.

Cele 5 paturi din secția mari arși erau ocupate, astfel că medicii au făcut cerere în alte centre din țară. În cele din urmă s-a găsit un loc pentru bătrân la Brașov, în acesta nu mai putea fi transportat, din cauza stării grave în care se afla.

Diana Cimpoescu, medic șef UPU-SMURD Iași: ”Capacitatea centrului de arși a clinicii de arși Sf. Spiridon este ocupată la maxim. Este un vârstnic cu patologie cronică preexistentă, cu arsură de 30%. A fost operat, grefat, acum e în terapie intensive, prognostic foarte rezervat."

Medicii ne atrag atenția că, atunci când facem focul, să nu folosim soluții inflamabile.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO