A paralizat, orbit si a suferit leziuni cerebrale dupa ce a fumat "marijuana sintetica"

Ultima actualizare: 09-02-2013 07:07
Emily Bauer

Emily Bauer, in varsta de 17 ani, nu va mai fi niciodata tanara fericita din fotografie. Adolescenta a ajuns in scaunul cu rotile si a suferit leziuni cerebrale dupa ce a fumat un drog cunoscut sub numele de "marijuana sintetica".

In plus, adolescenta si-a pierdut si vederea.

Parintii adolescentei au fondat fundatia Synthetic Awareness For Emily, pentru a avertiza tinerii asupra efectelor consumului de "marijuana sintetica", pe care vor sa o scoata in ilegalitate.

Totul a inceput in decembrie, cand Emily Bauer a cumparat drogul, impreuna cu prietenii ei, de la o benzinarie. Prima data adolescenta din Cypress, Texas, s-a gandit ca are o migrena si s-a intins pe un pat.

La scurt timp insa, a suferit o serie de atacuri cerebrale, care au introdus-o intr-o stare asemanatoare cu psihoza, scrie nydailynews.com. Tanara a urinat pe ea, a inceput sa aiba halucinatii, sa se loveasca de pereti si a devenit violenta.

Dupa 24 de ore, cand parintii au observat ca efectul drogului nu mai trecea, au chemat politia sa ii ajute sa o transporte la spital. Tanara a fost urcata in ambulanta si transportata la spitalul Northwest Cypress.

Medicii i-au indus starea de coma, pentru a putea sa ii faca teste pe creier si au descoperit atacurile cerebrale, care cauzasera vasculita severa (n.r. leziune vasculara inflamatorie). Cu alte cuvinte, oxigenul nu mai ajungea in creierul tinerei.

La scurt timp, vasele de sange din creier au inceput sa se dilate, insa acest lucru punea presiune pe creier, asa ca un chirurg i-a facut o gaura in cutia craniana si a introdus un tub care sa elibereze creierul de sub presiune.

Intre timp, parintii primeau cea mai trista veste: Emily nu ii va mai recunoaste niciodata si nu isi va mai putea misca niciodata mainile si picioarele.

In data de 16 decembrie, parintii adolescentei, resemnati, au decis sa inchida aparatul care o ajuta sa respire. Fata insa a luptat pentru viata ei si, intr-o zi, i-a spus mamei ei ca o iubeste.

Desi stiu ca fata lor nu isi va reveni niciodata complet, parintii tinerei au decis sa ii avertizeze pe adolescenti asupra consumului de "marijuana sintetica".

Cunoscuta si sub numele de "potpuriu" (n.r. amestecatura, eng. "potpourri"), aceasta este un amestec de ierburi si chimicale care ar produce un efect similar marijuanei, sustine National Institute on Drug Abuse din SUA.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO