A fost la un pas de moarte dupa o reactie alergica violenta la antidepresive. "Pielea de pe mine putrezea". Cum arata femeia

Ultima actualizare: 12-06-2016 00:28
medicamente - shutterstock

O femeie din SUA a avut o reactie alergica violenta la pastile antidepresive, la cateva saptamani dupa ce a inceput sa le ia.

Mpho Boadia, in varsta de 36 de ani, a fost puternic afectata de moartea unuia dintre prietenii sai, asa ca a inceput sa ia antidepresive, prescrise pe reteta.

Dar, la cateva saptamani dupa ce a inceput sa le ia, femeia a dezvoltat o reactie alergica violenta, care aproape ca a adus-o in pragul mortii.

Sistemul imunitar a avut o reactie puternica la una dintre substantele din medicamentele respective, iar asta a dus la o eruptie puternica pe piele corpului si pe fata. Boala este cunoscuta ca Sindromul Stevens-Johnson Syndrome.

Cand s-a dus la spital, medicii au crezut prima data ca are varicela, insa eruptiile ei au inceput sa fie din ce in ce mai agresive. Asa ca a fost internata de urgenta la spital, unde a fost pusa sub anestezie si acestia i-au exfoliat pielea de pe corp, care aproep ca se desprindea. Femeia spune ca o durea pielea si o ustura, incepuse sa nu isi mai simta membrele si isi pierdea gustul putin cate putin. Mai mult, acesteia i se desprindeau bucati de piele de pe fata.


"Eruptia era violenta si ma manca foarte tare, mi-am dat seama imediat ca ceva nu este normal. Cu cat crestea eruptia, fata mea parea ca ar fi fost arsa cu un fier de calcat. Devenea insuportabil, fizic si psihic devenea cumplit, nu mai suportam, capul meu si pielea putrezea, la propriu" a povestit aceasta pentru Daily Mail.

Dupa ce a petrecut mai multe saptamani in spital, inclusiv la terapie intensiva, femeia a fost trimisa acasa, dar medicii i-au spus familiei ca s-ar putea sa nu supravietuiasca. Speriata, familia a chemat un preot, care a tinut o slujba in timp ce aceasta se zbatea sa supravietuiasca. Isi aduce aminte ca prin vis cum o vedea pe mama ei plangand, dar si chinurile prin care a trecut in perioada aceea: i-au cazut unghiile de la picioare, iar in somn pielea i se rupea de pe ea.

Insa, Mphoa nu s-a dat batuta si a luptat, iar peste cateva saptamani, in mod miraculos, si-a revenit. Acum, femeie, care are doi copii dintr-o realtie anterioara, si-a refacut viata cu un alt barbat.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO