A fost gasit pe moarte, cu o capcana prinsa de gat. Cum arata acest leu dupa ce a fost salvat de niste turisti

Ultima actualizare: 10-01-2016 07:11
leu

Cazul unui leu aflat pe moarte, dupa ce i-a ramas o capcana prinsa de gat, a atras atentia, dupa ce doi turisti l-au descoperit, in timpul unui safari.

Un leu ranit, aflat pe moarte, le-a iesit in cale turistilor in timpul unui safari, in Africa de Sud, in Parcul National Kruger. Dupa ce l-au vazut chinuit, acestia au alertat imediat reprezentantii parcului, apoi au postat imaginile pe Facebook.

"Grupul nostru a gasit leul in mijlocul drumului, era clar ca avea nevoie de ajutor" a spus una dintre turiste, care a adaugat ca ajutorul a intarziat sa apara, conform Daily Mail.

Dupa ce imaginile au ajuns pe retelele de socializare, sute de oameni s-au aratat revoltati si au cerut ajutor pentru ca animalul sa fie salvat.

Paznicii parcului national au inchis, intre timp, drumurile si au chemat de urgenta veterinari pentru ca leul sa poata fi salvat. Dupa cateva ore, leul a fost sedat si i-a fost scoasa capcana de la gat. Capcana i-a provocat leului o rana adanca si dureri cumplite. Mai mult, capcana i-a atins si un ochi, insa a fost ingrijit si bandajat.

Insa, au fost si momente cand veterinarii au crezut ca leul nu va mai putea fi salvat din cauza conditiei precare in care a fost gasit.

In final, leul a fost salvat. "Totul a mers bine, leul s-a trezit acum si va fi monitorizat" a scris pe Facebook purtatorul de cuvant al fundatiei Wild Heart Wildlife Foundation.

 

Acum, tanarul leu s-a reintors in salbaticie. Paznicii parcului sustin ca acea capcanca ar fi fost pusa pentru a prinde animale mai mici, care asigura hrana.
 

 

 

Poor little guy

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO