A fost condamnat la 10 ani de inchisoare si 2000 de lovituri cu biciul, in Arabia Saudita. Ce a scris tanarul pe Twitter

Ultima actualizare: 04-09-2016 07:10
Twitter - Shutterstock

Un barbat din Arabia Saudita, in varsta de 28 de ani, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare si va primi 2000 de lovituri cu biciul pentru ca a indraznit sa isi exprime ideile pe Twitter cu privire la Coran.

Tanarul a postat mai multe mesaje pe Twitter in care nega existenta lui Dumnezeu si ridiculiza Coranul, exprimandu-si ideile sfidatoare legilor conservatoare musulmane. Astfel, a fost de neconceput faptul ca acesta a declarat ca este ateu, iar sutele de mesaje de pe Twitter i-au adus o pedeapsa crunta, scriu cei de la Daily Mail.


Acesta a declarat ca postarile de pe Twitter reflecta gandurile si ideile sale si mai ales, ca are dreptul sa faca asta. Doar ca asta nu l-a scapat si de pedepsa, conform legilor sharia. Pe langa anii de inchisoare si loviturile de bici, tanarul va avea de platit si o amenda de 4000 de lire sterline.

Mai multi activiti ai Drepturilor Omului au declarat ca sunt ingrijorati de modul in care le este ingradita libertatea de exprimare celor din Arabia Saudita, in ultimii doi ani, dupa ce legile au fost inaspritre iar ateismul este considerat terorism.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO