A doua victima in cazul pensiilor frauduloase din Arges. O femeie de 54 de ani s-a sinucis, de frica sa nu fie inchisa

Ultima actualizare: 17-07-2014 00:25

Dosarul pensiilor frauduloase din Arges a facut doua victime. O femeie de 54 de ani si-a pus capat zilelor, la scurt timp dupa ce o alta, din Pitesti, a facut acelasi gest, de frica sa nu fie inchisa.

Victima a lasat familiei un bilet in care a scris ca prefera sa moara, decat sa ajunga dupa gratii. Femeia era anchetata in cazul in care doua doctorite sunt arestate, pentru ca ar fi acordat, contra unor sume de bani, peste 800 de adeverinte medicale de pensie false.

Femeia de 54 de ani a fost gasita moarta in albia raului Arges. Locuia singura in Mioveni si avea probleme de sanatate. Primea de 10 ani o pensie de invaliditate, iar cand s-a dus la comisia anuala de evaluare, biata femeie i-a dus unei doctorite un borcan cu miere si o sticla de sampanie. Apoi a aflat ca cele doua doctorite din comisie au fost arestate de procurorii DNA. Cand a primit si ea acasa o citatie, femeia de 54 de ani s-a speriat.

Vecina: "Am auzit pe cumnatul ei ca a primit un plic de la procuratura, DNA, nu stiu ce... ea era pensionata pe caz de boala, dar era bolnava! A dat-o peste cap tocmai faptul ca a chemat-o la procuratura, la DNA."

Inainte sa-si puna capat zilelor, vineri, dupa ce a primit pensia, femeia impartit-o celor carora le datora bani. Anchetatorii au gasit in casa ei mai multe plicuri cu sume de bani, dar si un bilet prin care spunea ca prefera sa moara decat sa mearga la inchisoare.

Vecina: "Ea cand se imprumuta de bani, ca asta e chestia cu biletelele, ea scria pe o foaie si scria "d-na cutare 200.000, la magazin 300.000. Si cand lua pensia, ea impartea banii, dar a gasit banii acolo, pe biletele si zicea ca "vezi, Doamne, a planificat!"

Aida Enache dir. executiv al Casei Judetene de Pensii Arges: "Figureaza in evidenta Casei Judetene de Pensii Arges cu pensie inca din anul 2004, cu o pensie aflata in plata la data prezentei. Este o pensie de invaliditate."

Cele doua doctorite de la Serviciul de Evaluare a Capacitatii de Munca se afla in arest preventiv de o luna de zile. Procurorii spun ca au luat intre 100 si 200 de lei de la peste 800 de pacienti. Toti cei care ar fi dat spaga au fost chemati pe rand, la sediul DNA Arges pentru audieri. Printre pacientii citati s-a numarat atat femeia din Mioveni, cat si cea din Pitesti, care s-a sinucis in urma cu 10 zile. Surse din randul anchetatorilor sustin ca cele doua pensionare riscau cel mult o pedeapsa de 3 ani cu suspendare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO