A donat un rinichi pentru a-si salva sora, dar o asistenta l-a arungat la gunoi


Ultimul update: Duminica 01 Septembrie 2013 06:53
Data publicarii: Joi 29 August 2013 22:10
Categorie: Stiri Socante
rinichi

Doi frati din Ohio dau in judecata un spital, dupa o asistenta a aruncat din greseala rinichiul pe care unul dintre ei l-a donat pentru salvarea surorii sale.

Paul Fudacz Jr. i-a donat in urma cu un an un rinichi surorii sale Sarah, in varsta de doar 24 de ani, insa, din neatentie, una dintre asistente l-a aruncat inainte ca operatia sa fie terminata.

Timp de doua ore, dupa descoperirea accidentului, doctorii au incercat fara succes sa resusciteze organul. Fara a consulta familia, acestia au decis sa nu riste si sa foloseasca rinichiul, desi exista sansa sa nu fie gasit un al doilea donator compatibil.

Pentru a-si indrepta greseala, spitalul a gasit un alt donator pentru tanara bolnava si a acoperit costurile de transport ale acesteia pana in Colorado, iar acum incearca sa scape de procesul intentat impotriva sa, incercand sa-si recupereze costurile. Fiecare dintre cei sase membrii ai familiei cer daune in valoare de 150.000 de dolari, plus costurile procesului.

Potrivit Daily Mail, spitalul nu neaga acuzele de neglijenta criminal, insa pune la indoiala cererea de despagubire a celor patru frati ai copiilor si a parintilor lor. In afara de chirurgul care ar fi trebuit sa incheie procedura, tot personalul implicat in incident a fost sanctionat, asistenta care a aruncat organul fiind data afara de catre reprezentantii spitalului.

Doctorul William Harmon de la un spital din Boston a declarat pentru Daily Mail ca decizia medicilor de a nu folosi rinichiul a fost una corecta.
 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO