A amânat să-şi viziteze mama fiindcă era răcit, iar când a ajuns, a găsit-o fără viaţă

Dată publicare: 30-10-2019 07:38
Dată actualizare: 30-10-2019 09:29


Crește bilanțul tragic în cazul oamenilor care mor din cauza sistemelor de încălzire defecte din locuințe.

O femeie de 58 de ani din Dâmbovița a fost găsită fără suflare în casă. În cameră se simțea un miros de fum înțepător și abia se putea respiră, spun martorii.

Coșul sobei nu era curățat, arată primele date. Și asta i-ar fi adus sfârșitul femeii.

Femeia de 58 de ani locuia într-o gospodărie din Dâmbovița împreună cu fiul ei și cu cei doi nepoți. Victima s-ar fi plâns că are coșul sobei din cameră înfundat și l-a rugat pe băiat să îl curețe. Dar tânărul nu a mai apucat. El și-a găsit mama zăcând fără suflare în dormitor.

Georgian Ioja, fiul victimei: „Cred că nu o mai fi tras coșul. Ea venise să îmi spună să îi desfund soba, dar fiind răcit și bolnav, m-am simțit rău, nu am avut timp. I-am spus, mama, să nu faci focul până nu vin eu de la muncă. Și ea a făcut focul, am găsit-o cu o găleată, cu un material, o fi lipit ea..."

Vecină: „Intoxicată, că a ieșit fum din sobă, a fost soba înfundată și a ieșit funingine. Și a găsit-o moartă jos și cu ușa încuiată, nu a mai avut aer."

Vecină: „A ieșit fum din sobă și din cauza fumului a murit."

O prima ipoteza luată în calcul de anchetatori este că femeia a murit intoxicată cu fum.

Vecin: „Și eu mi l-am desfundat pe al meu, trebuie să îl mai desfund, tot timpul trebuie să aibă circulație, aer. Nu mai trage, se înfundă coșul și iese fumul ăla în camera."

Dar cercetările în acest caz continuă.

Deocamdată, anchetatorilor nu le este clar din ce cauza a murit femeia. Trupul fără viață a fost dus la serviciul de medicină legală pentru autopsie. După ce se va face necropsia urmează să se stabilească exact cauza decesului.

Anul trecut, aproape trei sute de oameni au murit intoxicați în case din cauza sistemelor de încălzire defecte.


VIDEO PROTVPLUS.RO