36 de jihadisti vor fi executati in Irak pentru masacrul sangeros comis de Statul Islamic. Cum au ucis 1700 de oameni

Dată publicare: 16-08-2016 15:11
Dată actualizare: 19-08-2016 07:11


Statul Islamic

Presedintele Irak-ului Fuad Masum a dat aprobarea ca 36 de jihadisti sa fie spanzurati pentru masacrul pe care l-au facut in 2014, cand au impuscat si ucis aproape 2000 de oameni.

36 de luptatori ai Statului Islamic vor fi executati in Irak, saptamana aceasta, pentru masacrul de acum doi ani, cand au ucis 1700 de oameni, conform Mirror.

Presedintele irakian a aprobat executia in public, asta in ciuda protestelor din partea activistilor drepturilor omului.

Soldatii care au reusit sa scape atunci din masacru au povestit ororile la care au asistat, cand si-au vazut colegii macelariti.

Atunci, militantii ISIS au rapit sute de oameni, i-au urcat in camioane si li s-a spus ca se vor intoarce la familiile lor, dar, de fapt, au fost dusi pe un camp si impuscati. Ramasitele lor inca zac in nisip in tabara Speicher.

Presedintele Irakului a dat aceasta pedeapsa dupa ce a urmarit o inregistrare video in care sunt dovezi clare impotriva celor 36 de barbati.

ONU insa contesta decizia, explicand ca acest sir de executii si pedepse doar vor inaspri injustitia si conflictele din acea zona.

 

 

Sursa: Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO