Un spital modular ATI a fost construit în doar 6 luni de Asociația "Dăruiește Viață", la Piatra Neamț

Ultima actualizare: 27-07-2021 22:00

Un spital modular ATI a fost construit în doar șase luni de Asociația "Dăruiește Viață", la Piatra Neamț, după ce secția de terapie intensivă a fost mistuită de flăcări anul trecut.

Investiția se ridică la 2,7 milioane de euro, bani proveniți din donații și sponsorizări.

În noiembrie 2020, 15 oameni au murit într-un incendiu care a distrus secția de terapie intensivă de la Piatra Neamț. Acela a fost momentul în care fondatoarele asociației "Dăruiește Viață" au decis să vină la Neamț.

Oana Gheorghiu, membru fondator al Asociației Dăruiește Viață: "În seara incendiului am știut că trebuie să ajutăm și am luat a doua zi legătura cu autoritățile."

Carmen Uscatu, membru fondator al Asociației Dăruiește Viață: ”"Pentru că secția de ATI e inima oricărui spital!"

17 paturi de terapie intensivă vor primi pacienți în cele trei saloane, plus un izolator.

Spitalul are 800 de metri pătrați și le va permite medicilor de terapie intensivă să-și reia activitatea de dinainte de incendiu.

Alex Filimon, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț: "Noi operăm la jumătate de capacitate, trimitem pacienți la Bacău."

Pavel Borș, medic ATI: "Un lucru foarte important este instalația de aer care nu permite virusurilor să pătrundă în spital."

Paula Herlo, jurnalist Pro TV: ”Este extraordinar că acest spital s-a ridicat în doar 26 de săptămâni, în condițiile în care în ultimii 30 de ani nu s-au construit spitale.”

Alex Dima, jurnalist Pro TV: "Este o dovada că împreună ne facem bine, că om lângă om ne facem bine."

Acesta este al doilea spital modular pe care Asociația "Dăruiește Viață" îl construiește, după cel de la Elias, care are 38 de paturi ATI pentru pacienții cu Covid. Tot "Dăruiește Viață" ridică din donații o unitate medicală pentru copii cu afecțiuni oncologice în curtea Spitalului Marie Curie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO