Motivul pentru care o femeie internată cu Covid-19 nu vrea să se vaccineze

Ultima actualizare: 16-10-2021 16:42

Ajunși la capătul puterilor, medicii atrag atenția, într-o scrisoare deschisă, adresată tuturor, că „mor pacienți tineri și sunt copii care ajung la terapie intensivă.

Doar cu vaccinarea și respectarea măsurilor putem lupta cu această pandemie.''

Statistica arată cât de sufocate sunt spitalele de pacienţii cu infecţia covid. La Spitalul Universitar sunt 280 de bolnavi fără SARS-COV-2 şi 350 cu infecţia Covid. Cei mai mulţi, nevaccinaţi.

Discuție medic - pacient
„Mâine faceţi a 4-a şedinţă de dializă. Cu respiraţia sunteţi puţin mai bine, dar s-ar putea să rămâneţi cu dializa.
Nu vreau, doamna doctor.
Păi nu avem ce să facem.”

Discuție reporter - pacient
''Vaccinul l-aţi făcut?
Nu l-am făcut
De ce n-aţi făcut vaccinul?
Nu vreau să-l fac
De ce?
Nu vreau să mor.”

Potrivit Institutului de Sănătate Publică, în ultima săptămână, 91,6 % din decese au fost la persoane nevaccinate, iar 72,7 % din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Conf. dr. Cristina Tiu: „Este cea mai dificilă perioda pe care o traversam, cu cea mai mare aglomeraţie, cu cazuri grave la oameni tineri.”

Strigătul de disperare al doctorilor se regăseşte într-o scrisoare deschisă trimisă de Colegiul Medicilor din Bucureşti.

''DA, suntem disperați, pentru că, din păcate, de prea multe ori am auzit:

Nu pot să respir... Nu sunt vaccinat...

DA, suntem disperați, pentru că zi de zi pierdem sute de pacienți care mor în spitalele românești

(...)Ne mor pacienți tineri, ajung copii în secțiile de AŢI, mor oameni cu comorbidități, mor oameni fără comorbidități.

Știința ne spune astăzi că prin vaccinare și prin respectarea măsurilor de protecție putem lupta mult mai eficient cu această pandemie.”

În plus, în unele cazuri, medicii nu mai au nici tratamentele necesare.

Autorităţile încearcă să facă rost de medicamente şi au cerut ajutor în străinătate. Peste 5.000 de doze de anticorpi monoclonali ne-au trimis italienii. Vor ajunge cel mai probabil în spitalele de boli infecţioase şi în cele în care exista pneumologi. Cu ele medicii vor încerca să salveze peste 5 mii de oameni.

S-au cumpărat şi peste 24 de mii de doze de Remdesivir. România a cerut prin mecanismul european de protecţie civilă şi Tocilizumab, însă deocamdată mediamentul nu a fost găsit.

Tot în încercarea de a salva cât mai mulţi bolnavi, 50 de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă vor fi trimişi în spitalele din Ungaria.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO