Şedinţă cu propuneri inedite pentru campania de vaccinare. Klaus Iohannis: ”Trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni”

Dată publicare: 18-05-2021 17:15
Dată actualizare: 18-05-2021 18:44


Klaus Iohannis

Împreună cu primarii, medicii vor merge din poartă în poartă pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze. Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis, care a avertizat că adoptarea măsurilor de relaxare nu înseamnă că pandemia a luat sfârșit.

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații după ședința de lucru pe tema campaniei naționale de vaccinare, care a durat mai bine de două ore.

În cadrul discuțiilor s-a vorbit inclusiv despre posibilitatea organizării unei competiții între primării pentru a se vaccina astfel cât mai mulți oameni.

Șeful statului a atras atenția asupra riscurilor care vin odată cu măsurile de relaxare.

Klaus Iohannis, președintele României: "Există posibilitatea ca unele persoane să considere că ce a fost mai rău a trecut și că nu mai are rost să se vaccineze. Este însă o falsă senzație de securitate! Până când nu vom fi imunizați într-un procent semnificativ, pandemia nu se poate încheia".

Ce a spus Klaus Iohannis:

- Campania merge bine, dar trebuie să aducem vaccinul mai aproape de oameni.

- Primarii, indiferent de culoare politică, trebuie să se implice în campania de vaccinare.

- Românii trebuie să fie informați, chiar să se meargă din poarăt în poartă pentru a fi informați despre cât de important este să te vaccinezi.

- Este important să mergem noi printre oameni, iar autoritățile locale să le faciliteze vaccinarea.

- Riscul pentru cei nevaccinați de a face o formă severă a bolii rămâne ridicat.

- Ne aflăm aproape de momentul în care majoritatea elevilor pot relua orele în format fizic. Ne dorim să rămână nechimbat până la finalul anului școlar.

- În privința evenimentelor culturale, este imperative să găsim soluții pentru deschiderea cât mai multor evenimente, atât în interior, cât și exterior. I-am cerut expres ministrului Culturii să fie deschis la toate soluțiile.

 

Competiție între primării și reproșuri către biserică

 

Surse politice susțin că discuția de la Cotroceni a fost despre implicarea primarilor, eventual chiar despre crearea unei competiții între localități, astfel încât să fie cât mai mare numărul celor care se vaccinează.

De asemenea, medicii de familie trebuie implicați în condițiile în care doar 1.403 din cei 14.000 de medici au acceptat până acum să se implice în campania de vaccinare.

S-a mai discutat despre implicarea vedetelor și premierul Florin Cîțu a spus, susțin aceleași surse, că în perioada următoare vor fi prezentate niște filmulețe de promovare, prin care oamenii să fie încurajați să accepte serul.

S-ar fi adus în discuție și faptul că biserica nu se implică în această campanie. 

La şedinţa de la Palatul Cotroceni au participat premierul Florin Cîţu, viceprim-ministrul Dan Barna, viceprim-ministrul Hunor Kelemen, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO