DOCUMENT. Premierul Florin Cîțu: ”Am aprobat măsurile de relaxare de la 1 august”

Ultima actualizare: 28-07-2021 17:08
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că Guvernul a adoptat noile măsuri care intră în vigoare de la 1 august.

CITIȚI aici documentul integral!

”Am aprobat măsurile de relaxare de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menţinute”, a transmis premierul, potrivit News.ro.

”Aş menţiona activităţile cultural-artistice şi de divertisment în spaţii deschise, cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, în localităţile cu incidenţă mai mică sau egală cu 2 la mie, este foarte important, iar o condiţie importantă este că participanţii trebuie să fie vaccinaţi, trecuţi prin boală sau testaţi”, a adăugat premierul.

Acesta s-a referit şi la condiţiile de participare la competiţii sportive - permise cu spectatori până la 75% din capacitatea spaţiului – cu asigurarea unei distanţe de 1 metru, dacă incidenţa este mai mică de 2 la mie.

De asemenea, premierul a precizat că în localuri pot intra doar persoane vaccinate, programul de funcţionare rămânând până la ora 2.00.

Arafat: Un nou prag al incidenţei cazurilor din ultimele 14 zile

 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat la finalul şedinţei de Guvern, că a fost instituit un nou prag al incidenţei cazurilor din ultimele 14 zile, la 2 la mie.

“Vorbim de continuarea relaxării măsurilor instituite pentru diminuarea impactului epidemic, dar cu stabilirea unor noi praguri ale incidenţei cumulate de la 14 zile. Avem acum un nou prag, care a fost stabilit de 2 la mie, iar măsurile pe care le menţionez vor fi corelate inclusiv la pragul de 2 la mie, care e sub cel care a fost înainte, de 3 la mie, ca să putem să revenim în sensul în care dacă în unele localităţi sau unele zone incidenţa continuă să crească. (...) Avem măsurile noi care sunt dacă incidenţa e sub 2 la mie, dacă incidenţa ajunge între 2 şi 3 la mie ne întoarcem la situaţia în care suntem acum, dacă trecem peste 3 la mie ne întoarcem deja la situaţia în care am fost la 1 iunie şi se aplică măsurile local după incidenţa în localităţi”, a explicat Raed Arafat.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO