Premierul Dăncilă, întrebată de Alex Dima de starea autostrăzilor: ”Aveți un fix!”

×
Codul embed a fost copiat

Premierul Viorica Dăncilă i-a spus corespondentului Pro Tv Alex Dima că are ”un fix”, după ce jurnalistul a insistat să afle răspunsuri despre motivele nerealizării autostrăzilor promise de guvernarea PSD-ALDE.

Șeful Guvernului a făcut aceste declarații vineri, după adoptarea bugetului de stat pe 2019. Dăncilă a participat în plenyul celor 2 camere la votul final, iar după adoptarea proiectului de buget a făcut câteva declarații.

Corespondetul Pro TV Alex Dima a întrebat-o ce se întâmplă cu autostrăzile sau spitalele regionale promise în campaniile electorale de PSD, dar care nu au fost nici măcar începute.

După ce jurnalistul a insistat să afle câți kilometri vor fi construiși, exact, anul acesta, Dăncilă i-a spus lui Alex Dima că are ... un fix.

Alex Dima: ”Vorbeați puțin mai devreme de responsabilitate. Am aici programul al PSD-ului din 2017-2020. V-ați asumat că veți face mai multe autostrăzi și spitale regionale. Ce se întâmplă, de exemplu, cu Sebeș- Turda, Lugoj-Deva, cele 3 spitale regionale pe care trebuia să le construiți? Aveți aici termen asumat până în 2020.”

Citește și
Viorica Dancila
Bugetul pe 2019 a fost adoptat. Dăncilă: ”Aveți încredere în economia națională”
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Premierul Viorica Dăncilă: Nu suntem încă în 2020. Avem alocate sume, avem finanțări alocate acolo unde avem întârzieri. În același timp avem o schimbare de management și în plus am făcut referire și la fondurile europene. Dacă ne aducem aminte, când am plecat ați spus de 2017-2020, da? În 2016 nu erau acreditate nici măcar autoritățile de management. Deci noi a trebuit să recuperăm tot ce s-a pierdut în 2016 și iată că am recuperat și am ajuns la media europeană.”

Alex Dima: ”În momentul în care ați făcut aceste promisiuni nu știați de situația asta?”

Premierul Viorica Dăncilă: ”În momentul în care am făcut acele promisiuni am crezut în capacitatea noastră de a rezolva cât mai multe lucruri. Și cred și acum în această capacitate. Dar în plus am găsit și alte alternative. Dincolo de fondurile europene, care pentru noi, așa cum am spus și în plen, reprezintă o prioritate, și vom căuta să creștem gradul de absorbție, mai am găsit posibilitatea finanțării infrastructurii din bgetul de stat și parteneriatul public privat și sper ca luna viitoare să avem prima autostradă finanțată ...”

Alex Dima: ”Lugoj-Deva este asumată în 2017, că o să fie gata. Încă se stă la coadă acolo, pe drumul vechi.”

Premierul Viorica Dăncilă: ”Dumneavoastră vreți ca într-un an să putem realiza ceea ce n-au făcut ceilalți în foarte mulți ani. După cum se vede facem toate eforturile. Luați pe fiecare an în parte ce s-a făcut.”

Alex Dima: ”Nu, câți kilometri?”

Premierul Viorica Dăncilă:Păi stați puțin. Putem face autostrada până nu avem studiul de fezabilitate, până nu facem documentația?

Alex Dima: ”Atunci de ce vi le-ați asumat?”

Premierul Viorica Dăncilă:Aveți .. aveți un fix legat de acest lucru.”

De asemenea, Dăncilă a fost întrebată dacă își va da demisia din fruntea Guvernului dacă, la sfârșitul anului 2019, nu vor fi construiți kilometrii promiși de autostrăzi. 

La finalul dialogului, premierul s-a întors cu spatele, iritată, și a plecat.

Alex Dima: ”Și dacă la sfârșitul anului nu avem acești kilometri, ce se întâmplă? Vă dați demisia dumneavoastră, în calitate de prim-ministru?

Premierul Viorica Dăncilă:Dar de ce să-mi dau eu demisia, coordonez eu? Numai un pic. Dacă mă lăsați, vă și răspund. În primul rând trebuie să vedem dacă sunt cauza obiective care au condus la nerealizări ...”

Alex Dima: ”Păi nu le știm, trebuie să analizăm cauzele?”

Premierul Viorica Dăncilă: Da, bineînțeles că trebuie să analizăm toate cauzele...”

Alex Dima: ”Lugoj-Deva, din 2014 ...”

Premierul Viorica Dăncilă: ”Dar haideți să nu mai facem referire numai la o singură autostradă. Hai să vorbim și de celelalte. Știți foarte bine că au fost cauze obiective. Știți foarte bine că nu s-a dat acord de mediu, pentru că erau peșteri cu lilieci ...”

Alex Dima: ”Aveți miniștri. Ministrul Mediului e la dumneavoastră.”

Premierul Viorica Dăncilă:Deci eu trebuie să fac o discuție pe fiecare autostradă, să discut cu miniștrii..”

Alex Dima: ”N-ați făcut-o până acum?”

Premierul Viorica Dăncilă: Vai de mine!”

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Ce problemă își dorește Dăncilă să rezolve până la finalul mandatului său de premier
Ce problemă își dorește Dăncilă să rezolve până la finalul mandatului său de premier

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, în plenul reunit al Parlamentului, că îşi doreşte ca până la finalul mandatului său toate şcolile din România să îndeplinească toate condiţiile din autorizaţia de funcţionare.

Bugetul pe 2019 a fost adoptat. Dăncilă: ”Aveți încredere în economia națională”
Bugetul pe 2019 a fost adoptat. Dăncilă: ”Aveți încredere în economia națională”

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a dat votul final, astăzi, pe legile bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2019.

Doi foşti premieri PSD critică bugetul pe 2019 adoptat de guvernul Dăncilă:
Doi foşti premieri PSD critică bugetul pe 2019 adoptat de guvernul Dăncilă: "Un fake"

Victor Ponta şi Mihai Tudose, în prezent în partidul Pro România, critică proiectul de buget pe 2019.

Guvernul Dăncilă, acuzat că
Guvernul Dăncilă, acuzat că "măsluieşte" cifrele Bugetului pe 2019

USR şi PNL cer o anchetă parlamentară privind rectificarea bugetară pozitivă făcută de guvernul Dăncilă în noiembrie 2018, în timp ce senatorul Adrian Wiener acuză Guvernul că a "măsluit cifrele".

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.