Prefectul Capitalei a semnat: "Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar”

Dată publicare: 31-08-2020 14:41
Dată actualizare: 31-08-2020 16:27


Robert Negoiță

De astăzi, Robert Negoiță nu mai este primar al Sectorului 3 din București. Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a semnat ordinul prin care se constată, formal, această situație.

Anunțul a fost făcut de consilierul municipal USR Ana Ciceală.

Robert Negoiță și-a pierdut mandatul de primar. Prefectul Bucureștiului tocmai a constatat formal asta. Bravo colegilor USR Sector 3 Andrei Stan, Matei Eugen și Teodora Stoian pentru demersurile legale de săptămâna trecută către prefect!” - a scris Ciceală pe Facebook. 

Negoiță și-a pierdut mandatul de primar deoarece acum face parte din alt partid politic, altul decât cel pe lista căruia a fost ales ca edil.

”Se constată încetarea de drept la data de 19 august 2020 a mandatului de primar al Sectorului 3 București al lui Robert Sorin Negoiță, având în vedere admiterea candidaturii sale la alegerile din 27 septembrie 2020 pentru funcția de primar al Sectorului 3 din partea altui partid decât cel pe listele căruia a candidat și a fost ales primar la alegerile locale din 2016”, se arată în ordinul semnat de Gheorghe Cojanu.

În prezent, Robert Negoiță candidează din partea Alianței 2020, formată din partidul Pro România și Partidul București 2020.

Negoiță contestă în instanță decizia Prefecturii Capitalei

 

În replică, Robert Negoiță a anunțat, într-un mesaj postat pe Facebook, că va contesta în instanță actul emis de Perefectura Capitalei.

”Azi, am fost notificat de colegii mei din Primăria Sectorului 3 de faptul că s-a primit prin email un ordin de suspendare a mea din funcția de Primar al Sectorului 3, ordin emis de Prefectul Municipiului București. Spun că am fost notificat de colegi, dat fiind că, așa cum știți, săptămâna trecută, am fost testat pozitiv pentru Covid-19, astfel că, în prezent, sunt în concediu medical.
Pe scurt, Prefectul Municipiului București a emis acest ordin azi, 31.08.2020 pentru suspendarea mea cu data de 19.08.2020, deci retroactiv. Motivul invocat este acela că Biroul Electoral de Circumscripție nr 3- Sector 3, mi-a acceptat definitiv candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 3, din partea Alianței Pro București 2020, în condițiile în care actualul mandat, din 2016, l-am câștigat din partea unei alte formațiuni politice.

Consider acest demers pripit și lipsit de responsabilitate și intenționez să îl contest în instanță. Pentru 4 săptămâni, atât cât au mai rămas până la alegeri, s-a preferat o astfel de variantă grăbită și nechibzuită, pierzându-se din vedere complet interesul comunității, respectiv acela de nu avea un vid de conducere și coordonare la nivelul Primăriei Sectorului 3.

Pe voi, cetățenii Sectorului 3, simpatizanți sau nu ai mei ca Primar al S3, vreau să vă asigur de faptul că voi face tot ce ce ține de mine că echipa PS3 pe care am format-o să poată funcționa adecvat. Iar asta, mai ales în această perioadă, în care pregătim și începerea anului școlar, finalizarea unora dintre creșele și grădinițele noi, atât de necesare, dar avem și alte documente importante, inclusiv referitoare la buget, ce trebuie propuse si aprobate.

Este jenant că, în continuare, o parte a clasei politice din România înțelege competiția astfel, adică aleargă după asemenea victorii mici și care nu aduc niciun beneficiu comunității, demonstrând că, pentru unii, baza o reprezintă: 100% politica și 0% munca.

Alături de echipa PS3 vreau să vă asigur că noi nu ne dezicem de motto-ul nostru 99% muncă și 1% politică și vom face tot posibilul ca activitatea PS3 să nu fie blocată.” - a anunțat Negoiță.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, s-a infectat cu Covid-19

 

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat, recent, că a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. El spune că, deși nu a avut niciun ”simptom specific”, a început să se simtă rău marți seara.

Astfel, după ce a efectuat un test în cursul zilei de miercuri, a aflat că este pozitiv pentru Sars-CoV-2.

Sursa: C.M.


VIDEO PROTVPLUS.RO