Octavian Berceanu (USR-PLUS) a fost demis de premierul Cîțu de la șefia Gărzii de Mediu

Ultima actualizare: 20-09-2021 16:11
Octavian Berceanu
Facebook.com

Octavian Berceanu a fost demis, luni, de la conducerea Gărzii de Mediu, printr-o decizie a premierului Florin Cîțu.

Decizia a fost publicată, luni, în Monitorul Oficial.

Prin aceeaşi decizie s-a stabilit că Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct, va prelua atribuţiile de şef al Gărzii Naţionale de Mediu, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii.

Anunțul a fost făcut chiar de către Berceanu, care este membru al USR-PLUS, pe pagina sa de Facebook:

”Mulțumesc colegilor din GNM pentru ca au produs, în 6 luni cât am lucrat impreuna, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Garzii Nationale de Mediu.

Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM sa beneficieze de ajustarea echitabila a veniturilor, lucru pentru care am luptat impreuna cu ministrul Tánczos Barna si căruia ii mulțumesc pentru spiritul de echipă” - a scris Berceanu pe rețeaua de socializare.

Conflict politic între PNL și USR-PLUS

 

PNL și USR-PLUS se află în prezent într-un conflict politic, după ce premierul Florin Cîțu l-a demis din funcția de ministru al Justiției pe Stelian Ion.

În semn de protest, miniștrii USR-PLUS s-au retras din alianța de guvernare formată cu PNL și UDMR.

După ce miniştrii USR-PLUS şi-au depus demisiile, secretarii de stat, prefecţii şi subprefecţii propuşi de USR-PLUS au fost daţi afară din Guvern.

Deciziile au fost semnate chiar de premierul Florin Cîțu.

În timp ce Dan Barna şi Dacian Cioloș condamnă această măsură, Cîțu le-a dat replica, postând un clip cu el în rol de „Superman”.

Berceanu: Demiterea mea - o decizie strict politică

 

Octavian-Alexandru Berceanu susține că eliberarea sa din funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu a fost o decizie strict politică şi subliniază că sub conducerea sa, instituţia a obţinut cele mai bune rezultate din ultimii 20 de ani.

"Este o suită de decizii luate de domnul premier. Pe mine m-a lăsat ultimul, am observat. Îi mulţumesc. Mai departe, domnia sa va şti probabil ce să facă astfel încât Garda de Mediu să menţină acelaşi rezultate - cele mai bune din ultimii 20 de ani. (...) Cred că e una strict politică (decizia, n.r.). Dacă ne uităm la rezultate, statistic, sunt cele mai bune din ultimii 20 de ani. Vă dau un singur exemplu: anul trecut, în 2020, Garda de Mediu a făcut 142 de acţiuni pentru combaterea introducerii în ţară a deşeurilor. Anul acesta, în şase-şapte luni, am făcut 1.842 de acţiuni", a spus el, potrivit Agerpres, la Digi 24.

Berceanu a adăugat că schimbarea sa denotă "foarte multă instabilitate" indusă în instituţiile statului. Potrivit acestuia, până să preia conducerea Gărzii de Mediu, comisarii lucrau "sub presiune politică".

"Sunt nişte oameni, nişte comisari care până la mine au lucrat sub presiune politică. Au trebuit să ia decizii de control sub presiune politică. La mine, această presiune s-a oprit total. Din 20.000 de controale care au fost făcute în cele şase luni în care am fost la Garda de Mediu, nu a existat nicio intervenţie politică din partea mea care să se răsfrângă peste comisari şi în deciziile lor. De aceea au apărut şi rezultatele extraordinar de bune", a mai spus el.

Octavian Berceanu a menţionat că nu a fost anunţat în prealabil de faptul va fi demis. Întrebat dacă premierul i-a reproşat vreodată ceva, Berceanu a replicat că "niciodată în mod direct".

"Nu am apucat să ne vedem. Indirect, probabil (ar fi putut să deranjeze, n.r.) faptul că am avut păreri destul de des expuse în spaţiul public", a declarat el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO