Ministerul Sănătății: Elevii trebuie să poarte măști la orele de sport din spațiile închise

Dată publicare: 03-03-2021 17:18
Dată actualizare: 03-03-2021 19:24


Ministerul Sănătății nu vrea ca elevii să renunțe la măștile de protecție împotriva Covid-19 în timpul orelor de sport care se desfășoară în spații închise.

 

Astfel, potrivit unui comunicat al ministerului, doar activitățile sportive în aer liber se pot desfășura fără purtarea măștii de protecție, dar cu respectarea distanței fizice recomandate între elevi.

Datele care stau la baza deciziilor Ministerului Sănătății arată o incidență în creștere a cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus de la reluarea cursurilor în format fizic.

De asemenea, s-a observat o creștere a cazurilor pozitive COVID-19 în rândul cadrelor didactice de la reluarea orelor de clasă și a numărului claselor/grupelor suspendate, conform datelor oficiale.

Astfel, în perioada 23 februarie - 1 martie 2021, în sistemul național de învățământ preuniversitar s-au înregistrat:

- 405 infectări în rândul elevilor până la data de 1 martie 2021;
- 418 infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic până la data de 1 martie 2021;
- 494 de clase/grupe au suspendat activitatea în perioada 23 februarie - 1 martie 2021;

Nu în ultimul rând, mai precizează Ministerul Sănătății, a crescut numărul de infectări cu SARS-Cov-2, noua tulpină britanică, variantă de virus care are o rată de transmitere și contagiozitate crescută la copii.

De asemenea, trebuie subliniate următoarele aspecte:

- în timpul efortului fizic crește mult eliminarea de aerosoli ce pot vehicula SARS-CoV-2 de la un bolnav la o persoană receptivă, implicit riscul de transmitere;
- măsura relaxării purtării măștilor în timpul orelor de sport ar zădărnici efortul susținut de a purta mască în timpul tuturor celorlalte activități școlare;
- mai multe țări au luat decizia sistării complet a activităților sportive.” -
mai arată oficialii din sănătate.