Dăncilă, la Suceava: ”S-au făcut drumuri, s-a investit în școli”. Cine a contrazis-o

Viorica Dancila
gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a fost invitată, marți, de jurnaliștii din Suceava să meargă prin județ, ca să vadă personal drumurile pline de gropi și cele 200 de școli cu ”veceu în curte”.

Conform agendei guvernamentale, șeful Guvernului se află în perioada 20-21 mai 2019, în Suceava și Vaslui, pentru a verifica mai multe obiective publice construite, extinse sau reabilitate din fonduri guvernamentale și europene. Astfel prim-ministrul are întâlniri de lucru cu ”autorități locale, personal medical, cadre didactice și cetățeni”.

Dăncilă a susținut marți o conferință de presă în care a vorbit la un moment dat și despre metrul de autostradă care a fost construit în semn de protest de omul de afaceri Ștefan Mandachi, premierul afirmând că sunt ”campanii pentru imaginea publică”. În replică, un jurnalist i-a spus că acel metru de autostradă reprezintă mai mult decît a făcut Guvernul în materie de autostrăzi în Moldova.

Premierul Viorica Dăncilă: ”Vă rog frumos, aceste campanii pentru imagine publică ... S-a făcut un metru de autostradă. A adus plus valoare pentru zona respectivă? Noi nu vorbim despre un metru de autostradă.” - a spus Viorica Dăncilă.

Jurnalist: Este mai mult decât a făcut Guvernul în zona asta, să știți.

Citește și
Protest la Bucuresti - 5
Iohannis, despre "autostrada" începută în ziua protestului #şîeu. "Ne facem că facem"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Premierul Viorica Dăncilă: ”Bun. Decât a făcut Guvernul în zona aceasta. Și vreți să rămânem cu un metru de autostradă? Noi vrem să găsim soluții pentru a nu rămâne cu un metru de autostradă. Nu înseamnă că vreau să critic pe cei care au făcut acest lucru. Nu vreau să critic pe nimeni, pentru că nu cred că este o abordare corectă, dar ne mobilizăm pentru a face mult mai mute lucruri.”

Mai mult, Dăncilă a insistat, susținând că prin programele de investiții PNDL 1 și PNDL 2 ”s-au făcut kilometri de drumuri județene, de drumuri comunale, s-a investit în școli”. 

Afirmațiile premierului au fost contrazise de jurnaliștii locali, care au invitat-o pe Dăncilă să meargă prin județ, să vadă cu personal drumurile pline de gropi și cele 200 de școli cu veceu în curte.

Premierul Viorica Dăncilă:  ”Și încă ceva: se face referire doar la metrul de autostradă. Mergeți în județ! Prin PNDL 1 și PNLD 2 s-au făcut kilometri de drumuri județene, de drumuri comunale, s-a investit în școli, s-a investit în apă și canal. Toate acestea, să știți că sunt tot investiții și tot din fonduri guvernamentale. Și să știți că anul trecut a fost pentru prima dată când toate fondurile pentru PNDL 2 au fost date către comunitățile locale. Și puteți să-i întrebați pe primari, indiferent de culoarea lor politică.”

Jurnalist: Doamna premier, noi mergem prin județ în fiecare zi și vă invităm pe dumneavoastră să vedeți cum arată cele 200 de școli cu veceu în curte, drumurile pline de gropi ..

Viorica Dăncilă: ”Eu știu, dar ar trebui să aveți o abordare corectă. Noi n-am spus că nu mai sunt lucruri de făcut. Mai sunt lucruri de făcut. Dar haideți să avem o abordare și de ceea ce s-a făcut, să luăm și ceea ce s-a făcut și să vedem și ceea ce mai e de făcut. Eu sunt de acord cu dumneavoastră, mai sunt școli în care trebuie să investim. Noi ne-am propus să nu mai avem nicio școală cu veceu în curte și vrem să ducem aceste lucruri la bun sfârșit.”

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Ștefan Mandachi are un nou proiect. Apelul lansat românilor: ”Împreună. #şieu #șîtu #șînoi”
Ștefan Mandachi are un nou proiect. Apelul lansat românilor: ”Împreună. #şieu #șîtu #șînoi”

Omul de afaceri Ştefan Mandachi, cel care a construit primul kilometru de autostradă din Moldova, lucrează acum la un nou proiect. Este vorba despre un film documentar despre accidentele mortale de pe şoselele României.

Iohannis, despre
Iohannis, despre "autostrada" începută în ziua protestului #şîeu. "Ne facem că facem"

Şeful statului a calificat drept "butaforie" lucrările demarate de Ministerul Transporturilor pe 15 martie, chiar în ziua protestului prin care se cerea construcţia de autostrăzi.

Omul de afaceri Ștefan Mandachi, replică la acuzații: ”Mă bufnește râsul când aud”
Omul de afaceri Ștefan Mandachi, replică la acuzații: ”Mă bufnește râsul când aud”

Omul de afaceri care a construit primul metru de autostradă din Moldova a răspuns acuzațiilor pe blogul personal.

Dăncilă, atac la #șîeu: Se pot face autostrăzi, dar ”nu făcând circ şi declaraţii politice”
Dăncilă, atac la #șîeu: Se pot face autostrăzi, dar ”nu făcând circ şi declaraţii politice”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că oamenii au dreptate să fie nemulţumiţi pentru ritmul în care s-a lucrat la dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, dar a afirmat că 500 de kilometri de autostradă au fost realizaţi în guvernările PSD.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.