Acuzații de trădare între liberali. Orban, comparat cu Liviu Dragnea și Nicolae Ceaușescu. ”Coaliția mimează reforme”

Dată publicare: 14-06-2021 21:19
Dată actualizare: 14-06-2021 21:35


Au curs acuzațiile de trădare între liberali. Susținătorii lui Florin Cîțu i-au reproșat lui Ludovic Orban că a cedat ministere importante partenerilor din guvern, pentru a-și asigura funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Ba mai mult, secretarul general al partidului l-a comparat, într-o ședință internă, cu Liviu Dragnea și cu Nicolae Ceaușescu. Nici în coaliție lucrurile nu sunt tocmai calme.

Cearta dintre Robert Sighiartău și Ludovic Orban a pornit de la baza de date a partidului. Șeful liberalilor a cerut, în weekend, un raport privind transferul de membri dintr-o organizație în alta, suspectând o posibilă fraudă. În acest context, secretarul general al PNL susține că a fost amenințat cu plângere penală.

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL: ”Am fost și eu amenințat, dar asta e altă problemă, pe mine nu mă intimidează nimeni, iar opiniile mele sunt foarte ferme".

Ludovic Orban, președintele PNL: ”Eu nu ameninț pe nimeni. Niște citate date pe surse, care nu corespund în totalitate cu ce s-a întâmplat".

După aceste presupuse amenințări, Robert Sighiartău l-a comparat pe Ludovic Orban cu Liviu Dragnea și cu Nicolae Ceaușescu. Iar deputatul Florin Roman s-a declarat nemulțumit că Ministerul Dezvoltării, cel prin care vin banii din guvern către aleșii locali, a fost cedat la negocierile pentru guvern din luna decembrie.

Reporter: A trădat Ludovic Orban partidul?
Florin Roman, deputat PNL: Eu cred că i-a trădat pe primari, în primul rând. Am avut un eșec la negocieri, Partidul Național Liberal nu a tras niciunul din cei 4 ași".

 

”Eu în războaie mă simt perfect”

 

Adică liberalii nu au rămas nici cu ministerul Transporturilor, nici cu cel al Fondurilor Europene și nici cel al Justiției, așa cum ar fi vrut. A primit, în schimb, Ludovic Orban șefia Camerei Deputaților.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: ”Din fericire a ieșit fum alb, dar pentru noi a fost un pic umbrit așa, a fost mai negru fumul. Nu poți să obții chiar tot, dar măcar unul din trei, două din trei... dar chiar așa, toate? Ludovic trebuia să se gândească, că mă cunoaște. Chiar dacă am reacționat mult mai târziu și mult mai calm, eu în războaie mă simt perfect".

"Reporter: Mai putem vorbi despre un festival al democrației, chiar și cu aceste acuzații?
Ludovic Orban, președinte PNL: Cu siguranță. Astea-s așa, întotdeauna mai apar anumite tensiuni".

Liniște nu e nici în coaliție. Liderii USR se plâng că discuțiile pe proiecte importante, precum desființarea Secției speciale de investigare a magistraților, eliminarea pensiilor speciale și alegerea primarilor în două tururi sunt blocate.

Dan Barna, președinte USR: ”Coaliția mimează reforme, degeaba facem acest balet săptămânal, dacă nu schimbăm nimic". 

Tags: acuzatii, tradare, pnl,


VIDEO PROTVPLUS.RO