Jocurile Olimpice de la Tokyo. România a câștigat medalia de argint în finala de dublu rame masculin

Ultima actualizare: 29-07-2021 07:37
Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă
Getty

Performanță uriașă reușită de Marius Cozmiuc, 28 de ani, și Ciprian Tudosă, 24 de ani, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Românii au câștigat medalia de argint în finala de dublu rame masculin.

Medalia de aur a fost cucerită de Croația, prin frații Sinkovic. Podiumul a fost completat de Danemarca.

Canotorul Ciprian Tudosă a declarat după festivitatea de premiere că încă de când a ajuns la Tokyo ştia că o să câştige o medalie la Jocurile Olimpice.

''Este o senzaţie la care până acum doar visam, ştim de când am ajuns aici că nu o să plec cu mâna goală de la acest concurs. A venit şi ziua în care port la gât această medalie. Sunt foarte fericit că această medalie, chiar dacă ne doream foarte mult aurul, dar astăzi Croaţia a fost mai puternică. Nu ştiu dacă ar trebui să iau în considerare doar acest ciclu olimpic, dar eu consider că fiecare experienţă, fiecare concurs prin care am trecut m-au ajutat să devin mai puternic şi m-au ajutat să devin în această zi vicecampion olimpic'', a declarat Ciprian Tudosă pentru Agerpres.

 

Tudosă a povestit că pe podiumul de premiere timpul s-a dilatat parcă şi a rememorat toate momentele care l-au ajutat să ajungă la Tokyo şi să câştige medalia de argint: ''Poate că la televizor pare că festivitatea de premiere este foarte scurtă, totul durează foarte puţin, dar pentru mine a părut o eternitate momentul de pe podium. Şi efectiv îmi treceau prin faţa ochilor toate antrenamentele, toate momentele grele prin care am trecut, toţi paşii pe care i-a trebuit să-i fac pentru a ajunge la această medalie''.

Cozmiuc şi Tudosă sunt vicecampioni mondiali în 2018 la Plovdiv şi campioni europeni la Poznan, în 2020. Este prima medalie a unui echipaj masculin la dublu rame din 1998, la Seul, când Dănuţ Dobre şi Dragoş Nicolae au cucerit tot argintul.

România a obţinut astfel a patra medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a treia la canotaj, una de aur (dublu vâsle feminin - Ancuţa Bondar, Simona Radiş) şi trei de argint (Ana-Maria Popescu - spadă feminin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari - patru rame masculin, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă - dublu rame masculin).

Clasament:

1. Croația - 6:15.29;

2. România - 6:16.58;

3. Danemarca - 6:19.88;

4. Canada - 6:20.43;

5. Serbia - 6:22.34;

6. Spania - 6:25.25.

Până acum, România a câștigat patru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo: una de aur și trei de argint.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO