Zelenski: Când Rusia va pleca, când o vom înlătura, viaţa normală va reveni în Ucraina. Este singura cale

zelenski
Profimedia

Preşedintee ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, joi seară, în discursul adresat naţiunii că Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei.  

Președintele Ucrainei a subliniat că va prezida o şedinţă a Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională în care se vor lua decizii pentru a răspunde la acţiunile ruseşti.


"Repet pentru toată lumea din această ţară: Rusia nu va obţine un nou teritoriu al Ucrainei. Rusia se va anexa la catastrofa pe care a adus-o pe teritoriul ocupat al ţării noastre. Rusia se va echivala cu aşa-numitele „DPR” şi „LPR”. Invadatorul umple teritoriul ocupat al Ucrainei cu morminte, dar şi pe teritoriul Rusiei sunt tot mai multe morminte. Ocupantul înfiinţează camere de tortură în teritoriul ocupat - şi va umple întregul teritoriu al Rusiei cu camere de tortură. Doar aşa vor funcţiona acum poliţia rusă şi serviciile speciale ruse. Legea din Rusia a fost anulată. Iar cei care au adus toate aceste morţi, torturi, violuri din Rusia le vor duce acasă. Peste tot în teritoriul confiscat, invadatorul distruge orice bază de viaţă - economie, sfera socială, cultură... Privarea întregii societăţi ruse de o economie normală, o viaţă decentă şi respectul pentru orice valoare umană va fi preţul pentru faptul că o persoană din Rusia doreşte ca acest război să continue. Acest lucru poate fi încă oprit. Dar ca să-l opreşti, trebuie să-l opreşti pe acela din Rusia care vrea război mai mult decât viaţă. Viaţa voastră, cetăţeni ai Rusiei", a spus Zelenski, conform news.ro.

El a subliniat că forţele ruse au provocat un alt atac asupra civililor din Mikolaiv şi bombardamente la Harkov şi în Donbas.

"Toate acestea pot fi oprite într-un singur mod: eliberarea. Şi înainte de venirea Rusiei, peste tot pe pământul ucrainean era o viaţă normală. Şi când Rusia va pleca, când o vom înlătura, viaţa normală va reveni. Aceasta este singura cale. Acesta este drumul către victoria noastră. Nu putem şti cât timp va dura să parcurgem această cale. Dar ştim că nicio manipulare rusă şi nicio crimă rusă nu ne poate devia de la această cale. Astăzi am reuşit să eliberăm încă şase cetăţeni din captivitatea rusă. Sunt recunoscător tuturor celor care asigură această muncă! Astăzi avem rezultate noi în prima linie. Astăzi am primit elemente suplimentare de ajutor de la parteneri. Aşa va fi în continuare. Începe o altă zi a luptei noastre, o altă zi pe calea victoriei. Va fi special pentru noi? Va fi o altă zi care ne va apropia de securitate şi pace, de restabilirea integrităţii noastre teritoriale. Pentru că milioane de ucraineni luptă şi lucrează pentru asta. Mâine (vineri) va avea loc o şedinţă specială a Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională, pe care am convocat-o. Vor fi decizii. Ştim cum să reacţionăm la orice acţiuni ruseşti", a adăugat preşedintele ucrainean.

Citește și
Zelenski ar putea merge la New York pentru a participa la Adunarea Generală a ONU. Ar fi prima ieșire din țară de la invazie
Zelenski: "Ucraina nu acceptă preluările de teritorii. Repet, pentru cei care înţeleg doar rusă: Dacă vrei să trăieşti, fugi"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Consiliul de Securitate şi Apărare Naţională include, printre alţii, comandantul şef al forţelor armate, miniştrii Apărării, de Externe şi prim-ministrul, precum şi şeful Serviciului de Securitate ucrainean. Consiliul are sarcina de a colabora cu preşedintele la elaborarea şi coordonarea politicii de securitate naţională.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 219. Ceremonie la Kremlin pentru oficializarea anexării Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie

Vladimir Putin
Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporojie

Preşedintele Vladimir Putin a semnat, joi seară, decrete de recunoaştere a independenţei regiunilor Herson şi Zaporojie, acesta fiind un pas intermediar către anexarea oficială a acestor teritorii.  

vladimir putin
Primele declarații ale lui Vladimir Putin despre scurgerile de gaz de la Nord Stream: „Un act de terorism internațional”

Preşedintele Vladimir Putin a denunţat, într-o convorbire telefonică cu liderul turc Recep Tayyip Erdogan, presupusele atacuri asupra gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică, despre care a afirmat că reprezintă un "act de terorism internaţional".

acord nuclear sua rusia
Rusia vrea o întâlnire față în față cu SUA pentru un acord privind armele nucleare

Rusia a anunțat că studiază posibilitatea unei întâlniri față în față între negociatorii ruși și americani cu privire la un tratat de referință pentru controlul armelor nucleare.  

vladimir putin
Putin pierde încet, dar sigur susținerea populației. Numărul rușilor care susțin războiul din Ucraina e în scădere

Tot mai mulți dintre ruși vor ca războiul să se încheie cât mai repede, și sunt îngrijorați că ar putea ajunge pe front.

Vladimir Putin
Putin vrea o nouă ordine mondială: „Procesul formării unei ordini mondiale mai echitabile are loc chiar sub ochii noștri”

Vladimir Putin a semnat joi seară decretele prin care recunoaște independența regiunilor ucrainene ocupate: Herson și Zaporojie.

gaze nord stream
Rusia și NATO se acuză reciproc de distrugerea Nord Stream. Drone suspecte, observate lângă platformele unor țări europene

După misterioasele explozii care au avariat conductele Nord Stream, apar informații despre drone suspecte observate în apropierea unor platforme de extracție norvegiene și daneze.  

ucraina
Zaporojie: Cel puţin 25 de oameni au murit, după ce un convoi de vehicule cu civili ucraineni a fost lovit de o rachetă rusă

Cel puțin 25 de persoane au murit şi 62 au fost rănite într-un atac rusesc asupra unui convoi de civili în apropiere de Zaporojie.

șeful wagner
Ucrainenii anunță că l-au lichidat pe comandantul grupării paramilitare Wagner

Comandantul Wagner, Alexei Nagin, 41 de ani, supranumit „Terek”, a fost ucis în districtul Bakhmut din regiunea Donețk, informează site-ul postului ucrainean TSN, care citează canalul de Telegram al comunității de investigații NapalmIndorm.

gazoduct nord stream
Şeful Serviciului de Informaţii al Rusiei: Deținem dovezi despre implicarea Occidentului în incidentele de la Nord Stream

Serghei Narîşkin, şeful Serviciului de Informaţii Externe al Rusiei (SVR), a declarat, vineri că Moscova deţine materiale care indică faptul că Occidentul a fost implicat în scurgerile de gaze din gazoductele Nord Stream. 

vladimir putin
Ce vrea să obțină Putin cu amenințările nucleare. Prin decretarea mobilizării, nu-și mai permite să piardă acest război

Amenințările nucleare ale lui Putin sunt menite să manipuleze incertitudinea globală și să semene confuzie – și funcționează, spun experții.  

zelenski
Motivul pentru care Zelenski îi sfătuiește pe soldații ruși să se tatueze înainte de a veni la război în Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat poporul rus să se revolte împotriva preşedintelui Vladimir Putin şi să pună capăt războiului, informează vineri dpa.

 

soldati rusi
Forţele ruse, ”parţial încercuite” la Lîman, în estul Ucrainei, recunoaşte liderul separatist de la Doneţk Denis Puşilin

Forţe ruse au fost ”parţial încercuite” în oraşul strategic Lîman, în estul Ucrainei, recunoaşte liderul separatist din Doneţk Denis Puşilin vineri, ziua anexării prevăzute de Moscova a patru regiuni ucrainene, relatează AFP, scrie News.ro. 

Dmitri Peskov
Kremlin: Orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate va fi considerat un atac asupra Rusiei

Kremlinul a anunţat, vineri, că va considera atacurile asupra oricăror părţi din regiunile Ucrainei pe care urmează să le anexeze în cursul zilei drept acte de agresiune împotriva Rusiei.

 

ucraina
Zaporojie: Cel puţin 25 de oameni au murit, după ce un convoi de vehicule cu civili ucraineni a fost lovit de o rachetă rusă

Cel puțin 25 de persoane au murit şi 62 au fost rănite într-un atac rusesc asupra unui convoi de civili în apropiere de Zaporojie.

vladimir putin
Putin: „Oamenii din Herson, Doneţk, Lugansk devin cetăţenii noştri pentru totdeauna!”. Acordurile de anexare au fost semnate

Rusia a declarat vineri patru provincii ucrainene (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie) ca fiind parte a teritoriului său, a anunţat într-un discurs preşedintele rus Vladimir Putin.

Vladimir Putin
Putin notifică Parlamentul rus privind anexarea a patru regiuni ucrainene. La Moscova se organizează ceremonia semnării

Preşedintele Dumei de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus, un aliat-cheie al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat vineri, în plen, cererile de anexare a patru teritorii ucrainene. 

Citește și...
Decizia luată de Zelenski la câteva ore după ce Rusia a anunțat că va anexa vineri patru teritorii din Ucraina
Decizia luată de Zelenski la câteva ore după ce Rusia a anunțat că va anexa vineri patru teritorii din Ucraina

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va avea vineri o reuniune de urgenţă cu oficiali de rang înalt din domeniul securităţii, politicii şi apărării, după anunţul Kremlinului cu privire la planurile Rusiei de anexare a patru regiuni ucrainene.

Zelenski:
Zelenski: "Ucraina nu acceptă preluările de teritorii. Repet, pentru cei care înţeleg doar rusă: Dacă vrei să trăieşti, fugi"

"Ucraina nu poate şi nu va suporta nicio încercare a Rusiei de a pune mâna pe vreo parte a pământului nostru", a spus preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său zilnic, potrivit site-ului preşedinţiei, scrie News.ro. 

Zelenski, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU: Rusia încalcă deja regulile lumii. Vă îndemn să acţionaţi acum
Zelenski, la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU: Rusia încalcă deja regulile lumii. Vă îndemn să acţionaţi acum

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi, la ONU, că referendumurile false ale Rusiei din patru regiuni din estul Ucrainei au fost „o încercare de a fura teritoriul unui alt stat".

 

Zelenski nu crede că Putin blufează în legătură cu armele nucleare
Zelenski nu crede că Putin blufează în legătură cu armele nucleare

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski nu crede că şeful statului rus Vladimir Putin blufează când spune că Moscova ar fi pregătită să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia.

 

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.