Video. Momentul în care soldatul ucrainean își împușcă cu sânge rece camarazii

Ultima actualizare: 27-01-2022 15:58
soldat ucraina
Twitter

Momentul înfiorător în care un soldat al Gărzii Naționale ucrainene a ucis cinci persoane și a rănit încă cinci într-o fabrică de rachete din estul țării a fost surprins de camerele de supraveghere, scrie Daily Mail.

Artem Ryabchuk a împușcat patru militari și o femeie civilă la fabrica de rachete Pivdenmash din Dinpro la primele ore ale dimineții de joi, locația este în apropiere de granița cu Rusia, unde sunt staționați 100.000 de soldați ai Kremlinului.

Incidentul terifiant vine în timp ce țara se confruntă cu perspectiva unei invazii ruse și a avut loc la periferia regiunii Donbas, devastată de război, care este cuprinsă de conflictul dintre rebelii separatiști pro-ruși și trupele guvernamentale din 2014.

Ministrul de interne Denis Monastirski l-a numit pe soldat drept Artem Riabciuk şi a spus că va suporta "cea mai strictă responsabilitate prevăzută de lege".

Individul înarmat a fost reținut ulterior de polițiști, după ce a fugit de la locul masacrului.

Monastirski a precizat că va fi înfiinţată o comisie specială pentru a investiga toate împrejurările care ar fi putut conduce la crimă.

Viceministrul de interne Anton Geraşcenko a declarat că ancheta se va concentra asupra motivului autorului crimei. "În primul rând va fi studiată chestiunea dacă militarul s-a confruntat cu presiuni psihologice în echipa" sa, a spus Geraşcenko.

Anchetatorii ar urma să investigheze şi modul în care soldatul a trecut examenul medical în urma căruia i s-a permis să aibă acces la arme.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO