Ultima modă în Coreea de Nord. Este considerată ofensatoare la adresa lui Kim Jong-un și a fost interzisă

Ultima actualizare: 27-11-2021 13:29
Kim Jong Un
Agerpres

Nord-coreenii nu mai au voie să poarte paltoane de piele, deoarece este considerată o lipsă de respect față de liderul Kim Jong-un, care obișnuiește să poarte acest obiect vestimentar, potrivit Daily Star.

Pardesiele de piele au devenit tot mai populare în Coreea de Nord după ce liderul de la Phenian a apărut la televiziune de stat în 2019 la TV îmbrăcat astfel.

De atunci, mulți nord-correeni au încercat să adopte acest "look", iar în țară au început să fie importate trenciuri din piele naturală, pentru elite, dar și variante mai ieftine, din piele sintetică, pentru populația generală.

Popularitatea pardesielor de piele a crescut și în rândul femeilor, care au luat-o ca exemplu pe Kim Yo-jong, sora lui Kim Jong-un.

„Acum trenciul de piele a devenit și un simbol al femeilor puternice. Pe măsură ce devine recunoscut ca un simbol al puterii, companiile au început din septembrie să importe piele sintetică. Au copiat design-urile trenciurilor purtate de înalții demnitari și oficiali, iar acum sunt vândute la piață”, a declarat un localnic din Pyongsong, oraș aflat la nord de capitala Phenian.

Însă purtarea pardesielor de piele a început să fie considerată ofensatoare la adresa lui Kim Jong-un, astfel că au fost interzise. Magazinele nu mai au voie să le vândă și există chiar o „poliție a modei” care patrulează pe străzi și confiscă hainele oamenilor care sunt îmbrăcați astfel, potrivit Radio Free Asia.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO