Tulpina Omicron, în Europa: Un prim caz suspect în Germania

Ultima actualizare: 27-11-2021 19:32
omicron covid laborator
Shutterstock

Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă recent din Africa de Sud, au anunţat sâmbătă autorităţile regionale din landul Hessa, potrivit AFP.

"Varianta Omicron, după toate probabilităţile, este deja prezentă în Germania", a anunţat pe Twitter ministrul regional al afacerilor sociale, Kai Klose.

Teste realizate vineri asupra unui pasager ajuns pe Aeroportul din Frankfurt şi provenit din Africa de Sud au arătat "mai multe mutaţii specifice (variantei) Omicron", a adăugat el.

Această nouă variantă de coronavirus, detectată pentru prima dată joi în Africa de Sud, este considerată "îngrijorătoare" de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

CITEȘTE ȘI 

Ce știm până acum despre noua variantă de coronavirus descoperită și în Europa

Noua tulpină de Covid-19 care sperie lumea. Moderna vrea să facă un rapel

Ea prezintă un risc crescut de contaminare comparativ cu celelalte variante, inclusiv Delta, care sunt dominante şi deja foarte contagioase.

"Din cauza acestei suspiciuni puternice, persoana respectivă este în izolare la domiciliu. Analiza completă a rezultatelor este încă în derulare", a subliniat ministrul.

Noua variantă a fost deja detectată în Europa, în Belgia. Omicron a fost de asemenea identificată în Malawi, în Israel, la o persoană venită din Malawi, în Botswana şi în Hong Kong.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO